Tunus Yeni Döneme Hazırlanıyor

Tunus'ta olağanüstü yetkileri elinde toplayan Cumhurbaşkanı Kays Said yeni hükümeti kurması için Necla Buden Ramaza'nı görevlendirdi. Teknokrat isimlerden oluşan kabine göreve başladı.

11.10.2021-16:21 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-16:39) Tunus Yeni Döneme Hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Yemin töreninde konuşan Başbakan Buden, "Devlete güveni yeniden tesis edeceğiz. Vatandaşın yaşam koşullarını  iyileştirip, ekonomiyi canlandırmak için çalışacağız." dedi.

Vatandaşların tüm haklarına sahip olduğunu hissetmesiyle bu güveni kazanabileceklerine dikkati çeken Buden, herkesin yaşam hakkına saygı duyduklarını vurguladı.

HÜKÜMETİN ÖNCELİKLİ HEDEFİ EKONOMİ

Tunus'un ve Arap dünyasının ilk kadın başbakanı olan Buden liderliğindeki kabinede 9'u kadın 25 bakan yer alıyor. Kabineyi bekleyen en kritik konular, ülkedeki işsizlik, ekonomik ve siyasi kriz.

Eski hükümetten 4 bakanın yerini koruduğu kabinede, ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı öne çıkan Ekonomi ve Planlama Bakanlığı Samir Said’e emanet edildi. Fransa’da mühendislik eğitimi almış olan Samir Said, 30 senedir çeşitli bankalarda yöneticilik yapmaktaydı.

Küresel salgından dolayı ön plana çıkan Sağlık Bakanlığına ise Ali Murabit getirildi. Murabit Buden gibi akademisyen kökenli.

NECLA BUDEN KİMDİR?

Zeynel Abidin Bin Ali’nin 2011'deki “Arap Baharı” sürecinde devrilmesinin ardından ülkenin 10. başbakanı olan Buden, 1958'de Tunus'ta doğdu.

Başkentteki Tunus Mühendislik Okulunda jeoloji dalında öğretim görevlisi olan Buden, Daha önceleri çeşitli bankalarda çalıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal