31.10.2020-12:39 (Son Güncelleme:20.04.2024-04:37)


1

Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem dolayısıyla birçok devlet ve uluslararası örgüt lideri geçmiş olsun mesajlarını ileterek, Türkiye'nin yanında ve yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı. Dünya karşılaştığımız üzücü olaya tepkisiz kalmadı ancak Orta Doğu'dan ses seda yok!



2

Depremden etkilenen komşu ülke Yunanistan'ın Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak karşılıklı olarak geçmiş olsun dileklerini iletti. İki ülke lideri, gerek duyulması halinde yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki ülkeyi de sarsan depremde can kayıplarından ötürü başsağlığı dilediğini belirten Miçotakis, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar, halklarımızın birlik olma zamanları." değerlendirmesinde bulundu.



3

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle Türkiye ve Yunanistan'a yardıma hazır olduklarını bildirdi. "Kalbim depremden etkilenenlerle." ifadesini kullanan Stoltenberg, NATO'nun müttefik ülkeler Türkiye ve Yunanistan'a yardıma hazır olduğunu kaydetti.



4

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de İzmir depremi sonrası Twitter hesabından yardım açıklaması yaptı. Leyen "Dualarım Türkiye ve Yunanistan ile. Durumu takip ediyoruz ve mümkün olan her türlü şekilde yardım etmeye hazırız" ifadesini paylaştı.



5

İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, depremden dolayı hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, "Birleşik Krallık, her zaman olduğu gibi, bu zor zamanda da Türkiye'nin yanındadır." açıklamasında bulundu.



6

Rusya Büyükelçiliği, "İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem dolayısıyla Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, can kaybının yaşanmamasını temenni ediyoruz." paylaşımında bulundu.



7

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından paylaşılan mesajda, "İzmir'deki depremin ardından düşüncelerimiz mağdurlar ve yakınlarıyla. Geçmiş olsun, İzmir!" ifadeleri kullanıldı.



8

ABD Büyükelçiliği, depremden dolayı meydana gelen hayat kaybı ve acılardan derin üzüntü duyduğunu ifade etti.



9

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis de "İzmirlilere geçmiş olsun dilerim" mesajını paylaşırken, Arnavutluk Büyükelçisi Kastriot Robo da "Bu zor zamanlarda dostlarımızın yanındayız." ifadesini kullandı.



10

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ege Denizi'nde Yunanistan ve Türkiye açıklarındaki güçlü depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı. Kalbinin depremden etkilenenlerle olduğunu belirten Michel, "AB yardım sağlamaya hazırdır." ifadesine yer verdi.



11

Tüm dünya iyi dileklerini ve yardım etmek istediğini belirtirken, Suudi Arabistan'da bir gazeteci böyle bir tweet paylaştı.



12

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Twitter hesabından, Suudi Arabistanlı gazeteciye böyle bir cevap verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR