Tulumba tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? En güzel tulumba tatlısı tarifi

Şerbetli tatlı tariflerinin en sevilenlerinden olan tulumba tatlısı tarifini sizin için derledik. Püf noktaları ile yapacağınız bu tulumba tatlısı damağınızda bayram havası yaratacak. Geleneksel Türk tatlıları arasında önemli bir yere sahip olan tulumba tatlısıyla kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

07.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-16:11)

Şerbetli tatlı tariflerinin en sevilenlerinden olan tulumba tatlısı tarifini sizin için derledik. Şerbet ve hamur olmak üzere iki temel aşamadan oluşan tulumba tatlısı ile tatlı krizlerinizi sonlandırabilirsiniz.

Püf noktaları ile damağınızı şenlendirecek olan bu tarif tüketirken yanında su içmeyi de ihmal etmeyin. Tarife başlamadan önce bilmeniz gerekense yumurtaları ilave etmeden önce hamurunuzu dinlendirmelisiniz. Sonrasında tatlılarınızı kısık ateşte, yavaş yavaş pişirmelisiniz. Eğer harlı ateşte pişirirseniz tulumbanın içi hamur kalacaktır. Aynı hamur ile halka tatlısı da yapabilirsiniz.

Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı hamuru için malzemeler:

- 2 su bardağı su

- 2,5 su bardağı un

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı toz şeker

- Yarım çay kaşığı tuz

- 3 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı irmik

- 1 yemek kaşığı limon suyu

Tulumba tatlısı şerbeti için;

- 3 su bardağı şeker

- 3 su bardağı su

- 2 yemek kaşığı limon suyu

Tulumba tatlısını kızartmak için;

- Ayçiçek yağı

Tulumba tatlısı tarifi

Tulumba tatlısı için öncelikle şerbeti hazırlamak gerekiyor. Şerbet için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın şerbetiniz kaynamaya başladığında kısık ateşte 30 ila 35 dakika süresince koyu kıvam alana dek kaynatın ardından da limon suyunu ekleyerek şerbetinizi ılımaya bırakın. Şerbetin tamamen soğumasını bekleyerek şerbeti buzdolabına kaldırın. 

Tulumba hamuru için; tencereye suyu, tereyağını, şekeri, tuzu ilave ederek kaynatın. Unu eleyerek kaynamış su karışımına ekletin tahta kaşık ile anında karıştırın ve ocağın ayarını kısarak 4 ila 5 dakika hiç durmadan karıştırarak hamuru bu şekilde pişirin. Hamuru da soğuması için kenara alarak hamur biraz dinlendikten sonra, yumurtaları teker teker hamura kırın ve mikser karıştırın. Ardından da limon suyunu ve irmiği ekleyin mikser ile tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırın.

Yağı geniş bir tencereye alarak yüksek ayarda ısıtın. Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takarak torbanın yarısına kadar hamuru doldurun.  Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makas ile kesin. Tulumbaların çıtır çıtır olması için yüksek derecede olan yağın altını kısın ara sıra kevgir yardımı ile karıştırarak karamel renk alana kadar pişirin. Pişen tulumbaları yağdan alarak soğuk şerbete alın ve 2 ila 3 dakika bekletin.

Tulumba tatlısı kaç kalori?

1 adet orta büyüklükte tulumba tatlısı 130 kcal'dir. Tulumba tatlısı yedikten sonra, 130 ml su içmeniz gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal