TSK Pençe Kilit Operasyonu nerede yapılıyor?

MSB tarafından yürütülen Pençe-Kilit operasyonu hakkında açıklamalar gündemde yerini alıyor. Nisan ayında başlayan operasyon hakkında araştırmalarda devam ediyor. Pençe-Kilit operasyonun ne olduğu, nerede yapıldığı gibi sorular merak edilmektedir. İşte Pençe-Kilit operasyonu hakkında merak edilenler…

24.05.2022-15:33 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-15:33) TSK Pençe Kilit Operasyonu nerede yapılıyor?

Ülkemizin gerçekleştirdiği birçok operasyondan biri olan Pençe – Kilit operasyonu birçok kişinin gündeminde yerini alıyor. Nisan ayında başlayan operasyonu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklamaları ile başladı. Irak’ın kuzeyinde yer alan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgesinde yer alan teröristleri hedef alan askerlerin havadan ve karadan yürüttüğü operasyonların nerede olduğu konusu merak edilmektedir. İşte Pençe-Kilit operasyonu hakkında merak edilenler…

Pençe - Kilit operasyonu nedir?

Nisan ayında yaptığı açıklamada Hulusi Akar şu sözleri dile getirdi:

“Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla terör hedeflerine yönelik Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bu gece itibarıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nu başlatmıştır”

Pençe Kilit Operaasyonu

Bakan Akar sözlerine şunları ekledi: “Hazırlanan plan kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafından ateş altına alındı. Kahraman pilotlarımız terör örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlardan oluşan hedefleri başarıyla vurdu. Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurlarımız tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu. ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz karadan sızarak ve hava hücum harekâtı ile bölgeye intikal etti. Şu ana kadar operasyonumuz planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi.”

Pençe-Kilit operasyonu nereyi kapsamaktadır?

Türkiye teröristlere yönelik yaptığı operasyonlardan Pençe-Kilit operasyonun nerede yapıldığı merak edilmektedir. Operasyon Irak'ta gerçekleştirilmektedir. Kuzeyde yer alan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yapılmaktadır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal