TSK Fırat'ın Doğusunda Harekete Geçmek İçin Hazır

Fırat’ın doğusundaki PKK/YPG’li teröristleri işgal ettiği bölgelerden temizlemek amacıyla operasyon hazırlıklarını tamamlayan Mehmetçik, eli tetikte Ankara’dan verilecek olan ‘vur’ emrini bekliyor

22.07.2019-11:16 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-11:05) TSK Fırat'ın Doğusunda Harekete Geçmek İçin Hazır

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtları ile büyük hezimete uğratılan terör örgütü PKK/YPG'yi, Mehmetçiğin Fırat'ın doğusuna gerçekleştirilecek olan operasyon hazırlıklarında son noktaya gelmesiyle panik ve korku sardı.

57 gün süren Zeytin Dalı Harekâtı'nda toplamda 4 bin 585 teröristi etkisiz hale getirilen PKK/YPG teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) düzenleyeceği muhtemel Fırat'ın doğusu harekâtında çaresiz kaldıkları hava harekâtında kurtulabilme umuduyla işgali altındaki Ayn İsa, Haseke, Tel Abyad ve Ayn el-Arap gibi elinde bulunduğu bölgelere siperler ve birkaç farklı noktadan çıkışı olan tüneller kazdığı tespit edildi.

ANKARA'DAN "VUR" EMRİ BEKLENİYOR  

SABAH'ın askeri yetkililerden elde ettiği bilgiye göre Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Harekâtı ile Kandil'e ilerleyen Mehmetçik, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi Fıratın doğusundan temizlemek amacıyla Ankara'dan verilecek olan emri bekliyor.

ASKERİMİZ TEYAKKUZDA  

Mehmetçik, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşındaki Tel Abyad ve Ceylanpınar ilçesi karşındaki Resulayn ile Mardin'in Nusaybin ilçesine komşu, Suriye'nin Kamışlı şehrinde bulunan PKK/PYD'li terörist hedeflere karşı sınır hattında 24 saat elleri tetikte nöbet tutuyor.

SABAH'ın aktardığı bilgiye göre harekâtta ilk derinlik hedefi 40 kilometre ve ilk hedef ise Tel Abyad ve Resulayn. Havadan ve karadan vurulacak hedeflerin ardından Mehmetçik noktasal operasyonlar ile Tel Abyad ve Resul Ayn'dan sonra Kobani'ye girecek. O da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile Afrin'in, Kobani kantonundan koparılması gibi; bu iki bölgeden düzenlenecek operasyon da Kobani'yi doğudaki Cezire kantonundan koparmış olacak. Böylece Türkiye, Suriye sahasındaki hâkimiyetini güçlendirerek Rakka'ya kadar da coğrafi üstünlüğü ele geçirmiş ve PKK/YPG bütünlüğüne darbe indirmiş olacak.

TAM 150 HEDEF NOKTA ATIŞIYLA VURULACAK DURUMDA  

MİT ve askeri istihbarat uzmanları 6 aydan bu yana Fırat'ın doğusundaki kritik noktalar hakkında çalışmalar yaptı. İnsansız hava aracı (İHA ) ve yerel istihbarat ile yakalanıp/teslim olan teröristlerin harita üzerinde verdiği istihbaratla belirlenen PKK/ YPG gruplarının mevzilendiği 150 civarında nokta belirlenmiş durumda.

Harekât 'noktasal vuruşlarla' başlayacak ve önceden tespit edilen teröristlere ait hedefler havadan savaş uçaklarıyla, karadan Obüs atışlarıyla vurulacak. Fırat'ın doğusu diye nitelendirilen, 500 kilometreden daha fazla uzunluğu olan sınır hattı, TSK'nın hedef alanı dahilinde olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal