Trump'tan Yaptırım Açıklaması; ''Henüz Erken''

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada; Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabileceğini belirtti.Trump ayrıca ''Kaşıkçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayında vereceğimiz kararlara kongre de dahil olacak'' dedi

19.10.2018-23:35 - (Son Güncelleme: 20.10.2018-00:26) Trump'tan Yaptırım Açıklaması; ''Henüz Erken''

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada; Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanabileceğini belirtti.Trump ayrıca ''Kaşıkçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayında vereceğimiz kararlara kongre de dahil olacak'' dedi .

Ayrıca Trump; ''Pazartes gününe kadar çok şey öğrenebiliriz''. dedi.

Trump sözlerin şöyle sürdürdü;

''Çok ciddi bir mevzu ve ne kadar vereceğimiz konusunda Kongreyi de dahil edeceğim. Bazı tavsiyelerde bulunacağım. Çok zengin bir ülkeden, Suudi Arabistan'dan 450 milyar dolar değerinde büyük bir siparişimiz var. Bu 600 bin belki de daha fazla istihdam demek. Size bunları satmayacağız dediğimizde bu ülke için çok zararlı olur. (Onlara karşı) Yapacağımız başka şeyler var. Kongrenin söyleyeceği şeyleri de dinleyeceğim. Onlar da bu konuyla yakından ilgileniyorlar. Bunu Kongre ile yapacağım."

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da son açıklamasında, Cemal Kaşıkçı'nın ölümünden suçlu bulunması halinde Suudi Arabistan'a karşı birçok seçenekleri olduğunu söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal