08.01.2021-12:13 (Son Güncelleme:21.10.2021-13:16)


1

TRUMP SOSYAL MEDYA UYGULAMASI KURUYOR

TRUMP SOSYAL MEDYA UYGULAMASI KURUYOR

Eski ABD başkanı Donald Trump, Twitter'dan engellendiğinden beri bir yıl geçti. Kendini özgürce ifade edemediğini söyleyen Donald Trump, kendi sosyal medya hesabını kuruyor. Twitter ve Facebook'a rakip olmak için yeni sosyal medya hesabıyla gündeme dönüş hazırlığında.



2

TRUTH Social, Trump Medya ve Teknoloji Grubu ve sosyal medyayı kurması amacıyla satın alınmış bir şirketin ortak projesi olarak yapılacak. Taliban'ın özgürce sosyal medyada konuştuğunu ama seçilmiş ABD başkanının engellenerek rahatça konuşmasının önüne geçildiğini ve bundan üzüntü duyduğunu belirtti.



3

Yeni kuracağı sosyal medya platformunda herkesin konuşma hakkına sahip olduğunu dile getiren Trump, "Yakında TRUTH Social'da düşüncelerimi açıklayacağım ve büyük teknoloji şirketlerine karşı savaşacağım için çok heyecanlıyım" dedi.



4

TRUTH SOCIAL NE ZAMAN ÇIKACAK?

TRUTH SOCIAL NE ZAMAN ÇIKACAK?

Donald Trump, gelecek ay Truth Social'da ilk konuşmalarını yapacak. Bir lansman düzenleyecek olan Trump, seçilmiş davetlilerle konuşacak. Sosyal Medya, 2022 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılarla buluşacak. Uygulama için App Store'da ön sipariş veriliyor. Uygulamanın hangi ülkeler için çıkacağı bilinmiyor.



5

Trump, sesini daha önce de duyurmaya çalışmıştı. Kongre binası baskınından sonra kışkırtıcı paylaşımlar sonucuyla Facebook, Instagram ve Twitter'dan engellenmişti. Trump da bir süre önce From the Desk of Donald J. Trump (Donald J. Trump'ın Masasından) adlı bir blog açmış ama bir ay sonra bloğu kapatmıştı.



6

Yeni kurulacak sosyal medyanın Twitter'a aşırı benzediği belirtiliyor. Instagram ve Facebook'tan ziyade Twitter'a benzeyecek ve içinde podcast platformu da bulunacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR