Trump, ABD-Çin Ticaret Anlaşması İçin İmza Zirvesi Düzenleyecek

ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkelerinin müzakerecilerin bir anlaşma yapmaya ‘’çok yaklaştığını” söyleyerek Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret savaşını sona erdirmek için yakında bir anlaşma imzalayabileceğini söyledi.

26.02.2019-12:54 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-12:50) Trump, ABD-Çin Ticaret Anlaşması İçin İmza Zirvesi Düzenleyecek

ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkelerinin müzakerecilerin bir anlaşma yapmaya ‘’çok yaklaştığını” söyleyerek ülkelerindeki kalan farkları ortadan kaldırabilmeleri durumudna Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret savaşını sona erdirmek için yakında bir anlaşma imzalayabileceğini söyledi.

Trump’ın ABD tarifelerinde 200 milyar dolarlık Çin malları artışını geciktireceğini ve 1 Mart tarihini bir anlaşma için uzatacağını söylemesinden sonra ticaret pazarlarında hareketlilikler yaşandı.

Washington, Pekin'den Amerika Birleşik Devletleri ile iş yapma şeklini değiştirmesini, ABD şirketlerine daha fazla erişim, fikri mülkiyet korumasını uygulama ve endüstriyel sübvansiyonlara son verilmesini talep ediyor.

Trump Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Başka bir zirve daha düzenleyerek bir imza zirvesi yapacağız. Umarım bunu tamamlayabiliriz. Sonuca çok ama çok yaklaştık.’’ açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal