'Trakya'nın Göbeklitepesi' Ziyaretçilerini Bekliyor

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, "Aşağıpınar tüm dünya açısından önemlidir. Göbeklitepe ne kadar önemliyse Aşağıpınar da o kadar önemli" diye konuştu.

10.09.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-14:22)

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, "Milattan önce 6 binli yıllarda Anadolu'dan Trakya'ya gelen ilk insanların tarımsal faaliyetlerinin araştırıldığı Aşağıpınar tüm dünya açısından önemlidir. Göbeklitepe ne kadar önemliyse Aşağıpınar da o kadar önemli" diyerek bölgenin önemini vurguladı.

Şen, Ahmetçe köyündeki Aşağıpınar Kazıevi'ni görmeye gitti, Kazı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Prehistorya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'dan bölge ile ilgili ayrıntılaraı öğrendi.

Aşağıpınar'ın kentin ve Trakya'nın turizmine fayda sağlayabileceğini söyleyen Şen, "Milattan önce 6 binli yıllarda Anadolu'dan Trakya'ya gelen ilk insanların tarımsal faaliyetlerinin araştırıldığı Aşağıpınar tüm dünya açısından önemlidir. Göbeklitepe ne kadar önemliyse Aşağıpınar da o kadar önemli. Aşağıpınar dünya kültür mirasına kazandırılmıştır. Aşağıpınar'ı daha fazla tanıtmalıyız. Aşağıpınar Trakya'nın turizmine ciddi katkı sağlayacaktır" diyerek bölgenin önemini vurguladı.

Bölgeyi "Trakya'nın Göbeklitepesi"olarak niteleyen Şen, 28 senedir süren Kazı işlemlerinin bittiğini ifade etti.

Bölgede, Anadolu'dan Trakya'ya  tarım ve hayvancılğı getiren uygarlıkların hayatlarını incelediklerini belirtti.

Özdoğan, bölgeye olan ziyaretin ve turistik gezilerin yoğunlaştırılması için çalıştıklarını da vurguladı.

SoN Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal