Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Trabzon'un Has Evladı, Kaşif Kozinoğlu
Dr. Ömer Aydın
Trabzon'un Has Evladı, Kaşif Kozinoğlu
22.01.2020 Çarşamba 12:22

İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun dayısı, eski MİT,CİA,FETÖ elemanı Enver Altaylı’nın, FETÖBAŞI’na yazdığı mektup bugünlerde medyada bolca tartışılıp yorumlanıyor.

Ben, o mektubun bugün, sadece “Kaşif Kozinoğlu MİT MÜSTEŞARI olursa, memleketi, Fetullah Hocaefendimizi, cemaatin ileri gelenlerini Allah korusun.Bu tam bir felaket olur.” kısmına değineceğim;

Trabzon’un has evladı Kaşif Kozinoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından “Başmüşavir” unvanıyla, Asya bölgesinin sorumluluğuna atanmıştı.

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, Kaşif Kozinoğlu'nu "oğlum" diye hitap edecek kadar çok severdi. Birçok konuda ona fikir danışır, düşüncelerini önemserdi Özbekistan, Türk cumhuriyetleri içinde "FETÖ okullarına" karşı en sert tutumu alan devletti. Bu okulları yasadışı faaliyetlerinden dolayı kapatmıştı

Kaşif Bey, FETÖCÜ’lerin meşhur, sözde, Odatv soruşturma tezgahı kapsamında ifade vermek için 9 Mart 2011'de yurda dönerek Savcı müsveddesi Zekeriya Öz'ün karşısına geçti.Aslanlar gibi ifadesini verdi. 13 Kasım 2011 tarihinde “Kaçma şüphesiyle” tutuklandı.

İlk duruşmasına 10 gün kala Silivri Cezaevi'nde kalp krizi geçirdi, doktor bulunamadı, ambulans geç geldi vs gibi nedenlerle, kuşkulu bir şekilde, en verimli çağında 56 yaşında öldü.

Hayır, FETÖ Çetesi tarafından şehid edildi.

Kaşif Bey yaşasaydı, FETÖ ile mücadele bambaşka bir boyutta ilerlerdi.Belki de 15 Temmuz felaketi yaşanmazdı.

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI,
AKŞENER, BUĞRA KAVUNCU , ENVER ALTAYLI,

15 Temmuz darbe kalkışması başarılı olsaydı, kimler Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan olacaktı? sorularına bugüne kadar cevap alınamadı.


15 Temmuz’un arkasındaki askeri kadro aşağı yukarı belli de, siyasi kanat nerede?


Darbecilikten yargılanıp. mahküm olan teröristler başarılı olsalardı, hükümeti kimlerle kuracaklardı?


“FETÖ’nün siyasi ayağı bir an önce ortaya çıkarılmalıdır” diye 3 yıldır çaba gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Bulamıyorsanız; bize yetki verin, biz buluruz” demesi,çok manidardır.


15 Temmuz darbe teşebbüsünden sadece birkaç gün evvel, kapalı kapılar ardında Enver Altaylı ve Papaz Maskeli CIA ajanı Andrew Brunson ile gizlice bir araya gelen meşhur siyasetçi kimdi?” sorusunun cevabını bilenler, bunu hala ifşa etmediler.


MHP lideri Bahçeli, geçtiğimiz hafta FETÖ’nün siyasilerinden söz ederken “Bizdekileri biliyordum, ‘ onlara hadi güle güle’ dedim” hatırlatmasını yaptı…
MHP yönetimin “Tarlada Kurultay” düzenlenip ele geçirilmek istenmesi; 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden tam iki ay öncesindedir!


O dönemde, şayet Devlet Bahçeli devrilseydi; özelde MHP’nin siyaseti, genelde Türkiye siyaseti nasıl şekillenecekti?


“Tarlada Kurultay” günlerinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” naraları atan ve ikide bir “Başbakan olacağım!” diye çok iddialı konuşan günümüzün İP lideri Hanımefendi; vaktiyle “Hocaefendi’yi bir gün herkes anlayacak, ne mutlu onu şimdiden anlayana” diyordu! Bu vecizeler ne çabuk unutuldu?

Bu arada, Meral Hanım’ın gözdesi,Ekrem İmamoğlu’nun kankası İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun ailesinin siyasetteki rolü, CIA ve FETÖ ile ilişkilerini biraz inceleyelim:

Kavuncu’nun büyükdedesi Abdurrahman Kavuncu.1938'de Özbekistan'dan Türkiye'ye göçen ailenin en büyüğü.Onun en yakın arkadaşı ise CIA ajanı Özbek kökenli Ruzi Nazar. Onun öğrencisi ise MİT, CİA ve FETÖ elemanı , Buğra’ Kavuncu'nun dayısı Enver Altaylı.

Sovyetler'in yıkılmasıyla Türki Cumhuriyetler önem kazanıyor.. Buralar hem Altaylı'nın, hem de CIA'nın ilgi alanı. CIA'nın o bölgelerdeki aparatı FETÖ. Okulları ve işyerleriyle FETÖ o bölgeleri ele geçirirken başrolde Kavuncu ailesi var.


Bir CIA projesi olan FETÖ'nün Türki Cumhuriyetlere yönelmesiyle Türkiye'deki milliyetçi cenahta yaşanan "ümmetçi-milliyetçi" siyasal ayrışmanın yaşandığı tarihlerde, Ülkücüler arasında yaşanan ayrışmanın öncülüğünü yapan isim ise Buğra Kavuncu'nun babası Orhan Kavuncu.

Akşener’in, İP İstanbul İl Başkanı yaptığı Buğra Kavuncu’yu keşfetmesi, nasıl bir tesadüfle gerçekleşti acaba?