Trabzonspor'un Başarısı Gündem Oldu!

Süper Lig'in lideri Trabzonspor'un başarısı Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.

01.02.2022-15:21 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-15:21)

Bu sezon Süper Lig'de tarihi bir sezon geçiren bordo mavililer, maçların son 15 dakikalarında hiç gol yemedi. Avrupa ile karşılaştırıldığında fırtınanın başarısına ulaşabilen yok. Bu durum büyük yankı uyandırdı.

ORTAYA ÇIKAN İSTATİSTİK BÜYÜK SES GETİRDİ

Trabzonspor, bu sezon Avrupa'da fırtına gibi eserken ortaya konulan başarı da büyük alkış almış vaziyette. Trabzonspor, bu sezon ilk golü yediği 8 lig maçını kaybetmezken, bu maçlarda 4 galibiyet, 4 beraberlik elde etmeyi başardı. Son olarak Galatasaray deplasmanında müthiş bir geri dönüşe imza atmayı başaran bordo mavililerde, kaleci Uğurcan Çakır yaptığı kurtarışlarla gecenin adamı olmayı başarmıştı. 

Trabzonspor'da takımın kaptanı Uğurcan Çakır'ın performansı büyük alkış alıyor. İstatistikler ortaya çıktığı zaman bu durum daha net olarak gözüküyor. Trabzonspor ligde maçların son 15 dakikalık bölümlerinde hiç gol yemedi. Avrupa'nın üst düzey ligleri dikkate alındığında bu başarıyı gösteren başka takım yok. Ortaya çıkan verilere göre Trabzonspor'u birer golle  Sevilla, Porto, Marsilya, Mainz ve Napoli takip ediyor. 75 ile 90. dakikalar arasında Liverpool, A.Bilbao, Krasnodar ve Feyenoord ise ikişer gol yiyen takımlar olarak göze çarpıyor.


ALKIŞ ALDI

Trabzonspor'un bu başarılı performansı başta ülkemizdeki futbolseverler olmak üzere yurt dışındaki futbolseverlerden de büyük alkış aldı. Bordo mavililerin bu sezonki başarılı gidişatı ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da büyük bir dikkatle takip edilmekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal