Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan İtalyan Basınına Açıklamalar!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Spor Toto Süper Lig'de sürdürdükleri başarı ve başkanlık dönemi hakkında İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

03.12.2021-15:47 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-15:47)

Spor Toto Süper Lig'de yenilgi yüzü görmeden liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor en yakın rakibine 10 puanlık bir fark atarak şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti.

AHMET AĞAOĞLU'NDAN İTALYAN BASININA AÇIKLAMALAR

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İtalyan basınına vermiş olduğu röportajla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, İtalyan basınına yapmış olduğu açıklamalarda ;

MALİ ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

Göreve geldiğimizde takım mali anlamda ciddi bir sıkıntı içerisindeydi. Biz elimizden geleni yaptık ve kulübü bu sıkıntıdan kurtarmayı başardık. Dürüst olmak gerekirse ilk iki yıl çok zorlandık. Ama asla pes etmedik. Her şeyden önce kulübün finansmanını toplamaya gayret ettik. Daha sonra FIFA ile iletişime geçtik ve tüm sorunlarımızı çözdük.

FUTBOLCU SATMAYA DA BAŞLADIK

Hayatımın yüzde 80'ini kulübe adıyorum. Ama hiç üzülmüyorum çünkü bunun hayatımın bir parçası olduğunu hissediyorum. Kulübü finansal olarak ayakta tutabilmek için bütçeyi 4-5 kat azalttık. Maaşlar 23 milyon euroydu. Biz göreve geldiğimizde 40 milyon euroya yakındı. Biz o rakamı 15 milyon eurolara kadar düşürdük, ardından liderliğe oynamak için doğru oyuncuları aramıza kattığımızdan emin olduk. Aynı dili konuşan, aynı kültüre sahip oyuncuları doğru fiyata almaya çalıştık. Futbolcu satmaya da başladık Norveçli Sörloth'u 23 milyon euroya RB Leipzig'e sattık. Şampiyonlar Ligi'nde oynarsak açıkçası farklı ihtiyaçlara için de bir strateji geliştirmemiz gerekecek.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ HATA YAPTIK

Genel olarak hatalar yaptık, ancak mümkün olduğunca çok az. 600 kişilik inanılmaz bir futbol akademimiz var. 10 ila 19 yaş arası. 20 yıl önce kuruldu. Elbette bu görev kolay değil. Çocuklara ders veren 12 öğretmenimiz var. İyi oyuncular kadar iyi insanlar da yetiştirmek istiyoruz. Hedefimiz uzun bir aradan sonra şampiyon olmak ve ardından Avrupa'da oynamak. Kolay olmayacağını biliyoruz. Taraftarlarımız takımı seviyor. Türkiye'de en popüler takım. İster evde, ister deplasmanda olsun futbol oynamayı ve stada gelen taraftarları mutlu etmeyi amaçlıyoruz. Problemleri veya tartışmaları sevmiyoruz.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMAMI YAPTIRMADIM

Ocak ayında futbolcular doğum günü kutlaması yapıyordu. Ben de dedim ki şampiyon olana kadar doğum günü kutlamak yok. Asıl doğum gününü şampiyon olunca kutlayacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal