Trabzon'da Semt Pazarlarında Yoğunluk Hakim Oldu

Koronavirüs sürecinde alınan önlemler kapsamında kapanan semt pazarları kısa bir aranın ardından kontrollü şekilde yeniden açıldı. Açılan semt pazarlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, sosyal mesafeye dikkat edilmediği görüldü.

08.05.2021-17:11 - (Son Güncelleme: 08.05.2021-17:11) Trabzon'da Semt Pazarlarında Yoğunluk Hakim Oldu

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan karar sonrası tam kapanma uygulanırken, marketlerin belirli saatlerde açık olması üzerine pazarcılar tezgah kurmak istedi. Pazarcıların bu talebine İçişleri Bakanlığı'ndan izin çıktı. Pazarcı esnafı bugün tezgahlarını kurarak müşterilerine kavuştu. Trabzon'da pazarlara yoğun bir ilgi olurken, pazarcılar da durumdan oldukça memnun. 

PAZAR YERLERİNDE ÖNLEMLER ALINDI 

Polis ve zabıta ekipleri, pazar yerlerinin girişlerinde ve çevresinde önlem aldı. Pazara girenler ateş ölçümü ve HES kodu sorgulamaları yapılarak içeriye alındı. Vatandaşlar ile esnaf, maske ve mesafe kurallarına uymaları konusunda ekiplerce sık sık uyarıldı. Polis ekipleri, vatandaşlara dezenfektan verdi. Pazar yerinde yoğunluk yaşanırken, alışveriş yapanların ise kimi zaman mesafeye uymadığı görüldü. 

‘İNSANLAR İÇ İÇE’ 

Pazara gelen Sevgi Hancı, "Bir yandan iyi, bir yandan kötü oldu. Yine insanlar iç içe. İhtiyaçlarını marketlerden karşılayabilirler ama bu hal güzel değil. Bir hafta veya on gün daha bekleyebilirdik” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal