Törenin Yıldızı Bayraktar TB2 SİHA'lar Oldu! Avrupa'da Sergilendi

Dünyadaki bütün ülkelerin gözü TB2 SİHA'larda... Ukrayna'nın çok güvenerek ordusuna kattığı Bayraktar TB2'ler askeri törenin odak noktasıydı.

24.08.2021-18:33 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-19:19) Törenin Yıldızı Bayraktar TB2 SİHA'lar Oldu! Avrupa'da Sergilendi

Ukrayna'da gerçekleştirilen 30. bağımsızlık yılı kutlama töreninde, Ukrayna ordusu askerlerinin yürüyüşünün yanında Bayraktar TB2 SİHA'ların da yer aldığı Ukrayna ordusuna ait askeri araçlar da sergilendi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, 24 Ağustos 1991'de kabul edilmiş olan bağımsızlığının 30. yıl kutlamaları yapıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, kutlamaların yapıldığı törenin açılışında, ülkesinin tarihinin eşsiz olduğunu belirtti. Ukrayna bayrağında yer alan üçlü çatal simgesinin 1000 yıl önceye dayandığını söyleyen Devlet Başkanı Zelenskiy, genç bir ülke olduklarını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı, törende bulunanları bir dakikalık saygı duruşuna davet ederek aynı zamanda ülkesi uğruna canını veren kahramanları hatırlamak gerektiğini de vurguladı. Kiev'in merkezindeki Kreşatik Caddesi'nde askeri geçit töreni yapıldı. Aynı zamanda, Bayraktar TB2 İHA'ların da yer aldığı Ukrayna ordusuna ait askeri araçlar sergilendi. Bir İHA Kiev üstünde uçarken diğeri de tören alanından geçiş yaptı.

SİHALAR TESTLERDE OLAĞANÜSTÜ BAŞARILI

Ukrayna Devlet Araştırma Enstitüsü, Bayraktar TB2'nin savaş kabiliyeti ile ilgili test sonuçlarını açıkladı. Türk SİHA'larının Ukrayna Askeri Kuvvetleri ile birlikte yapılan testlerde, değişik modern elektronik savaş engellerine tabi tutulduğu ve testlerde 'Olağanüstü derece başarılı sonuçlandı.' şeklinde ifadeler kullanıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal