Tokyo 2020’de Rüşvet Depremi

Coronavirüsü sebebyle bir sene ileri alınan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın seçim sırasında yapılan ikinci bir rüşvet skandalı yakalandı. İş insanı Haruyuki Takahashi, seçim aşamasında getirdiği hediyeleri "Normal bir durum... Elim boş gidemezdim" şeklinde açıkladı.

31.03.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-13:58) Tokyo 2020’de Rüşvet Depremi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından 2013 senesinde yapılan ve İstanbul’un da yarıştığı Olimpiyat Oyunları’nın 2020’de gerçekleşeceği şehir olarak Tokyo kabul edilmişti. Fakat seçimler yapıldıktan seneler sonra gündeme gelen bir rüşvet skandalı, eski Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) Başkanı Lamine Diack ve Japonya Olimpiyat Komitesi Başkanı Tsunekazu Takeda’nın istifalarına sebep olmuştu. Yine bir rüşvet rezaletine de Japon iş insanı Haruyuki Takahashi’nin de dahil olduğu açıklandı.

Japonya Olimpiyat Komitesi’ne 7,5 milyon Euro yolladığını fakat bu paranın nasıl harcandığını bilmediğini belirten Haruyuki Takahashi “IOC üyelerine rüşvet vermek için de kullanılmış olabilir, hazırlıklar için de… Araştırmasını yapmadım. Ben sadece Diack ile ilişki kurmakla görevliydim. Ona 42 bin dolarlık birçok saat ve fotoğraf makineleri hediye ettim. Ondan Japonya için lobi yapmasını rica ettim. Bu normal bir durum… Ben yanlış bir şey yapmadım. Elim boş gidemezdim” şeklinde konuştu.

Haruyuki Takahashi, Japonya Olimpiyat Komitesi’ne yolladığı yardımın yanında bu hediyelerin gayet ucuz olduğunu ifade etti.

Japon iş insanı Haruyuki Takahashi, gönderdiği yardım sonrası Japonya Olimpiyat Komitesi yönetimine katılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal