TOKİ'den Ev Alacaklara Müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Vermişti: İndirim Başvuruları Bugün Başlıyor

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanı, TOKİ borcunda en az yüzde 22 indirim yapılacağının müjdesini vermişti. İndirim başvuruları ise bugün paylaşıyor.

20.09.2021-12:19 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-14:02) TOKİ'den Ev Alacaklara Müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Vermişti: İndirim Başvuruları Bugün Başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında TOKİ borcunun en az yüzde 25'inin ödeyen vatandaşlara yüzde 22 indirim yapılacağını ifade ederek şu cümlelere yer vermişti:

''TOKİ Başkanlığımızca, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasını, yoğun talep üzerine bu yıl ikinci kez 21 Eylül’de tekrarlıyoruz.'' diye belirtmişti. İndirim başvuruları ise yarından itibaren başlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 21 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan indirim kampanyasında, borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 22 indirim yapılacağını duyurdu.

TOKİ'DEN İNDİRİM AÇIKLAMASI

TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre de borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep sebebiyle geri ödemeleri sümekte olan gayrimenkuller için yapılan indirim kampanyasının ikincisi de gerçekleştirdi.

Konut ve iş yeri alıcılarına dair yarın başlaması planlanan kampanyadan yararlanmak isteyenler, 19 Ekim 2021 tarihine kadar başvuru yapabileceği belirtildi.

Borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartı ile yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek, 19 Ekim 20021 tarihinden sonra yapılacak borç kapatmalarında, indirim oranı uygulanmayacak.

Geri ödeme taksitleri en geç 2020 senesi haziran ayı sonuna kadar başlamış konut ve iş yeri alıcılarının yararlanabileceği kampanyadan, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları faydalanmayacağı da belirtildi.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, ''Gayrimenkul Satış Sözleşmesini'' imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceği de belirtildi.

BÜTÜN BORÇLARINI ÖDEMEYEN DE KAMPANYADAN FAYDALANACAK

TOKİ'nin resmi sayfasından yapılan açıklamada yüzde 22 indirim kampanyasında bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabileceği belirtildi. Böylelikle borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

TOKİ KAMPANYASINDAN FAYDALANMAK İÇİN SON BAŞVURU 19 EKİM 

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 21 Eylül – 19 Ekim 2021 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceği ve bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacağı belirtildi.

TOKİ KAMPANYASINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarı ile öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor.  Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekmektedir.

Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2020 senesi haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanmayacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

BÜYÜK GÜN BUGÜN

Çevre ve Şehircilik Bakanı, tarafından müjdesi verilen %22'lik indirim bugün başlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal