Tokat’ta 60 Bin Tüplü Asma Fidanı Tören Yapılarak Emektar Üreticilere Dağıtıldı

Tokat’ta, 60 bin adet tüplü asma fidanı meydana gelen törenle emektar üreticilere dağıtıldı.

08.06.2021-17:54 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-17:54) Tokat’ta 60 Bin Tüplü Asma Fidanı Tören Yapılarak Emektar Üreticilere Dağıtıldı

Tokat’ta asma fidanı töreni yapıldı. Tokat Valiliği ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) tarafından 'tüplü asma fidanı dağıtımı' Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Uygulama Alanı’nda meydana gelen Törende açıklamalarda bulunan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin asma bağ yaprağının dışında 1 milyon sebze fidesinin üreticilere ulaştığını bildirdi. Rektör Şahin, 

Tokat’ta ana arı üretiminin ileri boyuta taşınması, patates tarımında gelişme sağlanması, yavru alabalık yetiştiriciliği için altyapı olanaklarının düzeltilmesi gibi projelerin koronavirüs sürecine rağmen başarılı bir şekilde devam edildiğini bildirdi. 

BU YIL 3 BİN DÖNÜM DAHA EKİLECEK 

Vali Dr. Ozan Balcı ise yaptığı açıklamada Tokat'ta 2 sene boyunca 2 bin 800 dönüm asma bahçesi dikildiğini dile getirerek ‘Bu sene 3 bin dönüm daha dikeceğiz. Bunları Tarım Bakanlığının kaynakları, İl Özel İdaresi kaynakları, yerel kaynaklar ve diğer kaynakları birleştirerek yapıyoruz’ şeklinde konuştu. Gerçekleşen açıklamalar sonrası üreticilere protokol tarafından tüplü asma fidanları dağıtımı gerçekleşti. 

Düzenlenen programın ardından Vali Balcı, Rektör Şahin ile beraber Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde narince üzüm ıslah seraları ile bağcılık çalışmalarının olduğu serayı dolaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal