25.07.2020-16:05 (Son Güncelleme:24.04.2024-01:33)


1

TOGG

TOGG

Aralık ayında tanıtımı yapılan Türkiye'nin Yerli Otomobili TOGG ile ilgili merak edilenler her geçen gün artıyor. Yerli araç için duyurulan teknik veriler, dünyanın en öncü gelen marka ve modelleriyle rekabet edebilecek düzeyde yer alıyor. Toplamda 5 model dünya markalarıyla rekabet edebilir durumda. Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için paylaşılan teknik bilgiler, dünyanın en öncü marka ve modelleriyle yarışabilecek düzeyde.



2

60 senelik hayalin ardından vatandaşlar, 'Türkiye'nin otomobili TOGG'u' C-SUV ve C-Sedan ile yola çıkmak için heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yaptığı açıklamaları göz önünde bulundurursak bu sene içinde ad tanıtımı, gelecek yıl fabrika açılışı ve hemen peşinden 2022 yılında ilk aracın banttan indirme merasimi yapılacak.



3

Sonrasında etaplarda da gördüğümüz bu 2 modele C segmenti hatchback, B segmenti SUV ve tekrar C segmenti MPV modelleri eklenecek. Kısa süre içerisinde toplamda 5 model dünya markalarıyla yarışabilir duruma gelecek.. Doğuştan elektrikli yapısıyla pek çok markayı daha başlangıçta ardında bıraktı.



4

TOGG'UN ÖZELLİKLERİ NELER?

TOGG'UN ÖZELLİKLERİ NELER?

Menzili 500 kilometre olan yerli otomobil, 100 kilometre hıza 4.8 saniyede çıkabilecek. 30 dakikanın altında hızlı şarjıyla %80 dolabilecek.



5

Aynı zamanda Türkiyenin Yerli Otomobili, dünyada ilk defa Türkiye'nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan 'Holografik Asistan' teknolojisi için çalışmalarına devam ediliyor.



6

60 senelik hayalin ardından vatandaşlar, 'Türkiye'nin otomobili' C-SUV ve C-Sedan ile yola çıkmak için heyecanlı bir bekleyiş içerisinde...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR