TikTok'tan İrlanda’da Veri Merkezi Kurma Kararı

ABD-Çin arasında tırmanan gerilimin ortasında kalan TikTok, adımlarını sağlam atıyor. Geniş bir hedef kitleye sahip olan TikTok, İrlanda’da 420 milyon euroluk yatırımla bir veri merkezi kuracağını açıkladı.

06.08.2020-15:34 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-16:10) TikTok'tan İrlanda’da Veri Merkezi Kurma Kararı

Son dönemde ABD ve Çin arasında gerilime neden olan sosyal paylaşım platformu TikTok, İrlanda’da 420 milyon euroluk yatırımla bir veri merkezi kuracağını bildirdi.

Çin kuruluşlu sosyal medya devinden yansıyan bilgiye göre, İrlanda’da yeni bir veri merkezi kurularak Avrupa Birliğindeki (AB) kullanıcıların video, mesaj ve diğer verilerinin bu merkezde depolanacağı belirtildi.

Söz konusu açıklamaya göre, önümüzdeki 2 sene içerisinde devreye girmesi planlanan veri merkezinin 420 milyon euro gideri olacak.

Şirket, bahsi geçen kayıtları halihazırda ABD’de depoluyor, Singapur’daki merkezinde ise bir kopyasını elinde tutuyor.

ABD Başkanı Donald Trump, önceki hafta sonu Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklamak için kararname imzalayacağını ifade etmişti.

Diğer taraftan TikTok’un sahibi olan ByteDance adlı firma halihazırda ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonlarını Microsoft’a satmak için görüşmelerini sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal