THY Avrupa Ligi’nde Türk Derbisi Heyecanı!

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük basketbol turnuvası THY Avrupa Ligi'nde 4. hafta Türk derbisine sahne olacak.

25.10.2018-13:55 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-13:53) THY Avrupa Ligi’nde Türk Derbisi Heyecanı!

THY Avrupa Ligi’nin 4. haftasında bugün temsilcilerimiz Anadolu Efes ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacak.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi’nin 4. haftasında bu akşam saat 20.30’da Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaşacak. Mücadele beIN Sports 3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'da oynadığı 3 maçından da galibiyetle ayrılırken, Anadolu Efes ise 2 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti.

Avrupa’da 62. Derbi Randevusu

THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin bugün karşılaşacağı mücadeleyle birlikte Avrupa’da erkeklerde Türk ekipleri 62. defa kozlarını paylaşacak.

Ülkemizi Avrupa arenasında temsil eden takımlarımız, son 23 senede Koraç Kupası, Avrupa Ligi, Avrupa Kupası, EuroChallenge gibi organizasyonlarda 61 defa karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Anadolu Efes’e Büyük Üstünlük Kurdu

Türk ekipleri arasında Avrupa’da en çok Anadolu Efes ile Fenerbahçe birbirlerine rakip olurken, sarı lacivertli ekip, lacivert beyazlılara büyük bir üstünlük sağladı.

Fenerbahçe, 13. defa Avrupa arenasında karşılaşacağı Anadolu Efes'e 12 karşılaşmada yalnızca 2 kez kaybetti.

İki ekip arasında 16 Ocak 1996 tarihinde Avrupa'da oynanan ilk karşılaşmayı, Anadolu Efes kazanmıştı. Fenerbahçe, bu karşılaşma sonrası lacivert beyazlı ekiple Avrupa'da oynadığı 8 karşılaşmadan da galip ayrıldı.

Sarı lacivertlilere karşı Avrupa kupalarındaki 21 senelik galibiyet hasretini THY Avrupa Ligi'nde 23 Mart 2017 tarihinde 80-77'lik skorla dindiren Anadolu Efes, daha sonra oynadığı iki karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal