Terra Luna USDT neden kaldıraçlı işlemlerde yok? LUNA/USDT neden yok, Margin'de ne zaman işlem görecek?

Son üç günde gündemden düşmeyen Terra Luna kripto para piyasasında bomba etkisi yarattı. Bununla birlikte Bitcoin’in 26 bin dolar seviyesini görmesi ise herkesi şoke etti. Kripto para piyasasında yaşanan değişimler sonrasında Binance'den Luna hakkında açıklama geldi. Peki, Terra Luna nedir? Terra Luna neden yok? Terra Luna neden işlem görmüyor? İşte Terra Luna hakkında tüm merak edilenler…

12.05.2022-15:25 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-15:25) Terra Luna USDT neden kaldıraçlı işlemlerde yok? LUNA/USDT neden yok, Margin'de ne zaman işlem görecek?

Kripto para piyasası enflasyon kararından sonra hareketli dakikalar yaşamaya başladı. Terra Luna’da yaşanan düşüş gündemde yerini koruyor. Bir anda dibe vuran Terra Luna’nın piyasada işlem görmemesi de merak ediliyor. Peki, Terra Luna nedir? Terra Luna neden yok? Terra Luna neden işlem görmüyor? İşte Terra Luna hakkında tüm merak edilenler…

Terra Luna neden yok? Terra Luna neden işlem görmüyor?

Terra Luna’nın işlem görmemesi birçok kişinin dikkatini çekti. Nedenini araştıran yatırımcılar için Binance tarafından bir açıklama yapıldı. Binance platformda ağ yavaşlığı ve tıkanıklığı olduğu için Luna ve UST çekimlerine ara verildiğini söyledi.

Terra Luna Düşüyor

Marjin alım satımı nedir?

Alım satım işlemi için üçüncü bir tarafın sağladığı varlıkları kullanmaya marjin alım satım denilmektedir. Normal alım satım ve marjin alım satıma baktığımızda marjin’in daha fazla fon elde etmek ve fonları pozisyonlarda desteklemek için kullandıkları görülmektedir.

Terra Luna nedir?

ABD merkez bankası Fed'in faiz kararı açıklaması sonrasında kripto para piyasaları gerilemeye başladı. Terra’nın kripto parası olan Luna’da görülen düşüş o kadar sert oldu ki uzun süre akıllardan çıkmayacak. Sadece bir ay önce 120 dolara dayanan Luna bir hafta önce 85 dolardan işlem görüyordu.

Son üç gün içerisinde dibi gören Luna 12 Mayıs 15.00 itibari ile 0.6941 TL’ye düştü. Değerinin yüzde 99'unu kaybeden Luna, şimdiye kadar görülen en sert inişlerden biri oldu. Toplam piyasa hacmine bakıldığında ise LUNA'daki değer kaybı 25 milyar dolardan fazla oldu.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal