Teröristler İçin Saygı Duruşu Yapılan Aday Toplantısı İçin 16 Gözaltı Kararı Çıktı

HDP'nin Mardin'de yaptığı aday tanıtım toplantısında sözde marş okunmuş ve ölen teröristler için saygı duruşu yapılmıştı. Olayla ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve 16 kişi için gözaltı kararı çıkarttı.

07.02.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-15:16) Teröristler İçin Saygı Duruşu Yapılan Aday Toplantısı İçin 16 Gözaltı Kararı Çıktı

HDP'nin Mardin'de yaptığı, terör örgütü PKK ve teröristleri övücü mahiyette sözde marş okunan, ölen teröristler için saygı duruşu yapılan aday tanıtım toplantısı ile alakalı Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma çerçevesinde 16 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Bugün sabah saatlerinde, aday tanıtım toplantısında PKK marşı okudukları ve terör örgütü propagandası gerçekleştirdikleri iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle Mardin İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri tarafından HDP'lilere dönük birçok adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Operasyonlarda, içlerinde HDP İl Eş Başkanı Ali Sincar, il idarecileri Abidin Unay, Halil Yağan ve Adil Başaran'ın olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

EVLERDE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Gerçekleştirilen operasyonlarda, evlerde silah, örgütsel belgelerin ele geçirildiği bildirildi. Operasyonda, evlerinde olmayan kişileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal