Terörden Temizlenen Munzur Dağı'nda Kayak Keyfi

Terörden temizlenen Munzur Dağı, kayakçıların yeni ilgi odağı oldu.

08.04.2021-14:29 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-14:51) Terörden Temizlenen Munzur Dağı'nda Kayak Keyfi

Erzincan ile Tunceli arasında yer alan Munzur Dağları, dağ kayağı yapan vatandaşların ilgi odağı oldu. Aylardan Nisan olmasına rağmen karla kaplı olan Munzur’un Erzincan’a bakan yüzündeki yaklaşık yirmi sekiz kilo metre kısım serbest dağ kayağı yapan sporcuların uğrak yeri oldu. Munzur Dağları'na kaymaya gelen emekli öğretmen Yılmaz Ünal ve kendisi gibi emekli öğretmen Alptekin Sanalan, bölgenin dağ kayağı için bulunmaz bir yer olduğunu ifade ettiler. 

KAYAK TUTKUNLARININ YENİ GÖZDESİ 

Yılmaz Ünal, Munzur Dağları'nın kayak yarışmalarının yapılması açısından çok uygun bir yer olduğunu ve çok fazla doğanın dokusuna zarar vermeden, doğal yaşamı etkilemeden Munzur Dağlarında faaliyetlerin yapılabileceğini söyledi. 

Bununla beraber Erzincan Dağcılık Kulübü yönetiminde yer alan emekli öğretim görevlisi Yılmaz Ünal, Munzurlarda kaya tırmanışı yaptıklarını ve bu sporlar için bulunmaz bir doğaya sahip olduklarını belirtti. Munzur Dağlarına çıkışta güzergah üzerinden bulunan Tatlısu köyünün Muhtarı Mustafa Köse de dağ kayağının tanınması ve yörenin gelişimine katkı sunmak istediklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal