Tencerede sufle nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? En güzel tencerede sufle tarifi

Çikolata severlerin vazgeçemediği tatlardan biri olan sufle tarifini derledik. Az malzemesi ve kolay yapımı ile gönüllerde taht kuran sufle bu özel tarifi ile favoriniz olacak. Tencerede pratik bir şekilde hazırlanan bu sufle tarifiyle lezzetli bir yolculuğa hazır mısınız? İşte püf noktalarıyla sufle tarifi...

12.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-16:53)

Çikolatanın yoğun kıvamını severlerin, en sık tercih ettiği tatlılardan biri tabi ki sufle. Kıvamı ve akışkan çikolatası hele de yanında dondurmayla birleşince muazzam bir lezzet oluyor. Sufle severlerden tam not alan bu tarifi hazırlamak ise oldukça pratik.

Tencerede sufle nasıl yapılır?

Sufle için gerekli olan malzemeler:

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 adet yumurta

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı süt

- 8 tepeleme yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı kakao

- 1 paket vanilya

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 - 80 gram bitter çikolata

Tencerede sufle nasıl yapılır?

Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız kek harcını kahve fincanlarına paylaştırın. Fincanların yarısından biraz daha fazla dolmasına özen gösterin. Çikolatayı kırıp fincanlara paylaştırın. Kaynamakta olan suya fincanları oturtun. Tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın. Kabarıp piştikten sonra tencerenin içinden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal