Telegram Nedir, Nasıl Kullanılır?

Telegram nasıl silinir? Telegram gruplarından nasıl çıkılır? Telegram hakkında sık sorulan soruların cevaplarını derledik.

02.03.2021-17:10 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-13:57)

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi dayatması şimdilik ertelense de kullanıcılar teker teker alternatif mesajlaşma uygulamalarına taşınmaya devam ediyor. Alternatif mesajlaşma uygulamaları içerisinde en çok öne çıkan ise açık ara Telegram oldu. Çok fonksiyonlu özellikleri ve kişisel veri koruması hassasiyeti, bu uygulamanın tercih edilmesinde en büyük etken oldu.  Ancak bütün bu olumlu özelliklerinin yanında bazı kullanıcılar Telegram’dan umduğunu bulamadı ve Telegram nasıl silinir? Şeklinde web aramaları yapmaya başladı. Peki, Telegram nedir? Telegram hangi özellikleri barındırmaktadır?

NEDİR?

Telegram, temel olarak WhatsApp ile benzerlikler taşıyan ve çoklu platform desteği sunan anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Söz konusu uygulamayı kodlayan kişi ise Pavel Durov isminde Rus bir yazılımcıdır.

Telegram, WhatsApp’tan daha fazla özellik barındırsa da WhatsApp popülaritesini geri plana atmayı başaramadı. Ayrıca uygulama içerisindeki gruplarda bulunan anonim kişiler, diğer kullanıcılarda büyük bir rahatsızlık yarattı. Bu durumların neticesinde mesajlaşma uygulamasından kaçışlar hız kazandı.

ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Telegram’ın özellik yelpazesi WhatsApp’tan daha fazla ve daha kullanışlı. Telegram’ın barındırdığı özellikler şu şekilde;

Bünyesindeki gelişmiş uçtan uca şifreleme teknolojisi sayesinde Telegram’ın kendisi bile kişisel mesajları okuyamıyor.

Uygulamaya telefon numarası ile kayıt olunmasına rağmen diğer kullanıcılarla telefon numarası kullanılmadan mesajlaşılabiliyor.

Mesajlar Telegram dahil olmak üzere, üçüncü kişilere iletilmiyor

Görüntülü ve sesli mesajlaşmaya imkan sağlanıyor.

Kullanıldığı takdirde gönderilen mesajlar bir süre sonra kendisini imha ediyor. Mesajlar kullanıcı tarafından belirlenen sürenin sona ermesiyle her iki kişiden de siliniyor.

Kişilerin son görülme özelliği kapatılabiliyor.

Kullanışlı bir masaüstü programı bulunuyor.

Ekran görüntüsü alındığında uygulama kişilere bildirim gönderiyor.

Telegram nedir

GÜVENLİ Mİ?

Telegram uygulaması, WhatsApp ve Line gibi anlık mesajlaşma uygulamalarından daha güvenli olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanında, güvenliğini devam ettirmek için sürekli olarak güncelleniyor ve MTProto protokolüne uyum sağlanıyor. Bu protokol sayesinde kişilerin birbiriyle mesajlaşmaları daha güvenli bir hale getiriliyor.

NASIL SİLİNİR?

Telegram hesabının silinmesi için iki farklı yol bulunmaktadır. Bu yollar zamanlayıcı ile silme ve doğrudan silme seçenekleridir.

Zamanlayıcı ile silme işlemi en basit tanımı ile belirtilen süre içerisinde Telegram’a giriş yapılmayınca hasabın ortadan kaldırılması seçeneğidir. Bu seçenek, önceden belirlenmiş süre içerisinde fikir değiştirilip silme işlemi iptal edilirse verilerin korunmasına ve yeniden yüklenmesine olanak sağlar. Belirlenen süreler içerisinde Telegram’a yeniden giriş yapılarak silme işlemi durdurulur.

TELEGRAM HESABINI BEKLEMEDEN KALICI OLARAK SİLMEK

Kullanıcılar zamanlama ile silme seçeneğini kullanmak istemezlerse beklemeden doğrudan silme işlemi gerçekleştirebilmektedir. Ancak bu seçenek kullanılırsa veriler, geri dönüşü olmaksızın imha edilir.

Telegram hesabınızı kalıcı olarak silmek için şu adımları uygulayabilirsiniz;

1 – Telegram Hesabımı ve Yöneticisi Olduğum İçerikleri Sil seçeneğine tıklayın.

2 – Doğrulama işlemi için telefon numaranızı ilgili alana yazarak telefonunuza gelecek güvenlik kodunu bekleyin.

3 – Güvenlik kodunu ilgili alana girin.

4 – Çıkan sayfadaki uyarıyı okuyun ve onay tuşuna basın.

5 – Açılan pop-up penceresinden 'evet, hesabımı sil' seçeneğine tıklayın.

Yukarıda sıraladığımız işlemler neticesinde Telegram hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Telegram ile ilgili merak edilenleri bu haberimizden okuyabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal