12.08.2020-16:21 (Son Güncelleme:19.04.2024-22:10)


1

Koronavirüsten korunmak için maske kullanımının önemini artık hepimiz biliyoruz. Günlük olarak değiştirilmesi gerektiği söylenen maskelerin de birçok farklı tasarımda olan çeşitlerini görmüşsünüzdür. Fakat bu maskelere şimdi daha ilginci eklendi: teknolojik maske...



2

Eğlence Sunan Maske

Eğlence Sunan Maske

Teknolojik maskelerin birçok, Yanko Design firmasının bir araya getirdiği endüstriyel tasarımcıların ürünleri olarak aktarıldı. Oliver Perretta'nın tasarımı olan teknolojik maske, kulaklıkla müzik dinleme olanağı sunuyor.



3

Dudak Okuma Sağlayan Maske

Dudak Okuma Sağlayan Maske

Michael Soleo'nun tasarladığı maske, dudakların okunmasını sağlayan tasarımıyla özellikle de işitme engelli veya az duyan kişilerin yardımına yetişmektedir.



4

Çeviri Yapan Maske

Çeviri Yapan Maske

Donut Robotics isimli Japonya merkezli teknoloji şirketi, Japonca'dan sekiz farklı dile çeviri yapabilen ve Koronavirüs'ten korunmak için kullanılan maskelerle beraber kullanılabilen bir teknolojik maske üretti. C-FACE Smart Mask markasıyla üretimine başlanan maske, bluetooth üzerinden akıllı telefonlara veya tabletlere bağlanabiliyor. Böylece yapılan çeviri yazılı metin hale getiriliyor, dikte edilebiliyor ve maske aracılığıyla telefon aramaları yapılabiliyor.



5

Havayı Analiz Eden Maske

Havayı Analiz Eden Maske

Perretta'nın tasarladığı maske tasarımlarından bir diğeri, hava kalitesini ölçebilmektedir. Maske, verileri bir uygulama aracılığıyla akıllı telefona aktarıyor ve gerektiğinde maske kullanıcısına uyarıda bulunuyor.



6

Kişiselleştirilebilen Maske

Kişiselleştirilebilen Maske

David Alberto'nun tasarladığı modüler maske ise kişiselleştirme sağlayan parçaları ile yüz ebadına veya gün içindeki farklı ihtiyaçlara göre maske üzerinde değişiklikler yapmak için imkan sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR