Çöl Çöl Gezip Lityum Arayacaklar !

Elon Musk elektrikli araçlarının bataryaları için hayati önemde olan lityum madeni için dünyanın dört bir yanında ava çıktı.

03.02.2018-18:51 - (Son Güncelleme: 06.02.2018-10:33) Çöl Çöl Gezip Lityum Arayacaklar !

Şili Kalkınma Ajansı yetkililerinin Financial Times'a verdikleri demeçe göre Elon Musk ülkeye lityum yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Musk SQM isimli maden şirketiyle yakından ilgileniyor. Elektrikli araçların bataryalarında kullanılan lityum son derece değerli bir maden.

"ŞİLİ KİLİT BİR ÜLKE"

Şili Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı Eduardo Bitran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Global anlamda elektrikli araç üretiminde lider olmak isteyenler için Şili kilit bir ülke" diye konuştu. Elektrikli otomobil yatırımları için lityum çok değerli bir maden. Geçen hafta Toyota, Arjantin'in en büyük lityum üreticilerinden Orocobre'nin yüzde 15'ini satın aldı. Öte yandan Şili'deki güneş enerjisi kaynakları da yatırım için Musk'ın iştahını açıyor. SQM ve Tesla gelecekteki işbirliği anlaşmalarına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

LİTYUM BATARYA NE İŞE YARAR?

Lityum iyon pil (Li-ion) bir nevi yeniden doldurulabilir pil. Çoğunlukla elektronik araçlarda kullanılıyor. Ağırlıklarına-büyüklüklerine oranla verebildikleri yüksek enerji ile en sağlam pil çeşitlerinden biridir ve yaygın olarak dünyada kullanılmakta. Bu yüzden elektrikli araçlarda tercih ediliyor. Bu pillerde hafıza etkisi yok ve kullanılmadıkları zamanlardaki enerji kayıpları yavaş. Uygunsuz kullanılmaları halinde tehlikeli olabilir. Eğer gerekli önlemler alınmaz ise diğer pil türlerine göre ömürleri daha kısa olabilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal