Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

127 Milyon Yıllık Kuş Fosili Bilim Dünyasını Heyecanlandırdı

İspanya'da bulunan 127 milyon yıl öncesine ait kuş fosili bilim dünyasında büyük heyecan uyandırdı.

08.03.2018-11:02 - (Son Güncelleme: 08.03.2018-10:54) 127 Milyon Yıllık Kuş Fosili Bilim Dünyasını Heyecanlandırdı

İspanya'da 127 milyon yıl önce yumurtadan çıkış yaptıktan az bir süre sonra hayatını yitiren kuş yavrusu fosili keşfedildi.

Mezozoik devirden kaldığı tahmin edilen fosilin, "Enantiornithes" olarak isimlendirilen tarih öncesi grubun üyesi bir kuş türüne dahil olduğu belirtildi.

İspanya'da ünlü paleontolojik kazı sahası Las Hoyas'ta keşfedilen fosilin, şimdiye kadar bulunan Mezozoik dönem kuş fosilleri arasında en ufağı olduğu söylenildi.

Normal insanın serçe parmağından bile ufak, 5 santimetreden kısa olduğu bildirilen kuşun, hayattayken 10 gram civarında olduğu tahmin ediliyor.

Bilim insanları, yumurtadan çıktıktan kısa süre sonra hayatını yitirmiş bir kuşa ait olmasının fosili önemli ve benzersiz kıldığını bildirdi. Kuşun kısa hayatı, türün kemik yapısı ve büyümesini incelemek için nadir den gelinen bir fırsat olarak belirtiyor.

Kuşun iskeletinin tamamını bulunduran fosil, İngiliz, İspanyol, İsveçli ve Amerikalı bilim insanlarınca araştırılıyor ve ilk kuşların gelişimine ışık tutması umut ediliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;