Zoom’un Kurucusu Gizlilik İhlalleri Nedeniyle Özür Diledi

Mobil konferans uygulaması Zoom, şimdiye kadar yaşanılan güvenlik sorunlarından dolayı kullanıcılarından özür diledi ve yaşanılan sorunların en kısa sürede giderileceğini açıkladı.

03.04.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-16:50)

Son zamanlarda artan Coronavirüs salgını nedeniyle kullanımı rekor düzeyde artan mobil konferans uygulamaları arasında Zoom başı çekiyor. Geçtiğimiz günlerde gizlilik ve veri ihlalleriyle gündeme gelen platform kullanıcılarından gelen güvenlik ve gizlilik ile ilgili sorulara karşı yaptığı açıklamasında özür diledi.

Uygulamanın bloğu üzerinden yazı paylaşan Zoom platformunun kurucusu Eric Yuan şimdiye kadar kullanıcılarından gelen gizlilik ve güvenlik ihlali sorunlarına odaklandıklarını söyledi. Bu sorunlar çözülünceye kadar uygulamanın gelişimine yönelik çalışmaları durdurduklarını ifade eden Yuan, kullanıcılardan da özür diledi.

Blogdaki yazısında, Zoom kullanımının, Coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı beklemedikleri biçimde yükseldiğini kaydeden Yuan, en kısa zamanda problemlerin çözüleceğini ve Zoom’un çok daha güvenli bir yapıya büründürüleceğini bunun 7/24 çalıştıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayı’nda toplam kullanıcı sayısı 10 milyon olarak açıklanan uygulamanın, şu anda günlük kullanıcı sayısı 200 milyon civarında seyrediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal