Zoom, Uçtan Uca Şifrelemeye Geçecek

Görüntülü Konferans uygulaması Zoom popüler olduktan kısa bir süre sonra güvenlik açıklarıyla gündem olmuştu. Şirket o günden beri aldığı bazı önlemlerle uygulamanın prestijini korumaya çalıştı. Şirketten son olarak yapılan açıklamaya göre ise uygulamaya uçtan uca şifreleme sistemi eklenecek.

11.05.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-14:32) Zoom, Uçtan Uca Şifrelemeye Geçecek

Geçtiğimiz günlerde Zoom’un güvenli mesajlaşma ve dosya paylaşım servisi Keybase’i satın aldığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Hem güvenlik, hem de şifreleme ekibini içeren bu önemli satın alma, Zoom’un tüm platformlarında uçtan uca şifreleme sistemini devreye sokma planını hızlandıracak.

Yapılan yeni satın almayı değerlendiren şirket CEO’su Eric S. Yuan; “Uçtan uca şifrelenen, kurumsal bazda ve güvenlik işlevleri kolay entegre edilebilir iletişim platformları var. Ancak hiçbir platformun hepsini sunduğunu düşünmüyoruz.

Zoom olarak ortaya koymak istediğimiz şey, tam da bu; tüm kullanıcılarımıza güvenlik, kullanım kolaylığı ve ölçeklenebilirliği tek bir noktadan sunabilmek. Bunun için de ilk adımımız, doğru ekibi bir araya getirmek oldu.

Keybase, derin şifreleme ve güvenlik deneyimini bize de aktaracak. Biz de, Max (Max Krohn, Keybase’in kurucu ortaklarından bir tanesi ve Keybase.io geliştiricisi) ve ekibi ile bir araya geleceğimiz için çok heyecanlıyız. Böylesine uyumlu bir güvenlik mühendisleri grubunu bünyemize katmak, güvenlik çalışmalarımızı geliştirdiğimiz 90 günlük planımızda çok önemli bir ilerleme sağlayacak.” açıklamasını yaptı.

Zoom’un güvenlik bölümüne katılacak olan Keybase mühendis ekibinin, Zoom platformundaki güvenlik ve gizlilik yeteneklerini tespit eden ve geliştiren 90 günlük plana çok önemli katkılar sağlaması bekleniyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal