Zoom Kullanımı ABD’de Yasaklanıyor

Coronavirüs salgını döneminde kısa sürede popülerliği artan video konferans uygulaması Zoom, ABD genelindeki devlet okullarında tek tek yasaklanmaya başlandı.

06.04.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-12:41)

Zoom’un hisse değerleri, son iki haftalık süre içerisinde 10 milyar dolardan daha fazla değer kazanmıştı. ABD’de de kısa sürede kullanım yaygınlaşan uygulama hakkında New York Şehri Eğitim Dairesi Başkanı Richard Carranza, okullara e-posta gönderdi.

Gönderilen e-postalarda “mümkün olan en kısa sürede Zoom’u kullanmayı bırakmaları” ifadeleri kullanıldı. Birçok okul, Coronavirüs (Kovid-19) salgını süresince online dersler veriyor. Bu kapsamda Zoom başta olmak üzere video konferans uygulamaları kullanılıyor.

New York City Eğitim Departmanı yetkilisi Danielle Filson, güvenli bir uzaktan eğitim ortamı oluşturmak için Zoom’u incelediklerini ve açıklar sebebiyle uygulamaya yasak getirme kararı aldıklarını belirtiyor.

Böylece New York Şehri Eğitim Daire Başkanlığı ise güvenlik ve gizlilik konusundaki endişeleri gerekçe ederek eyaletteki okullarda Zoom’un kullanımına yasak getirdi. Buna göre New York City’de bulunan 5 bölgedeki tüm okulların uzaktan eğitim için Zoom kullanmasını yasakladı. 1800 okulda artık Microsoft Teams kullanılacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal