Zoom Canlı Derse Nasıl Girilir?

Koronavirüs salgını nedeniyle online derslere geçilirken EBA TV üzerinden dersler verilmeye başlandı. EBA uygulamasının yanı sıra Zoom uygulaması da online dersler için kullanılmaya başlandı. Peki, EBA Zoom uygulaması nasıl indirilir? Zoom üzerinden canlı ders takibi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

23.09.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-12:28) Zoom Canlı Derse Nasıl Girilir?

Tüm dünyayaı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hem iş hem de eğitim hayatı etkilendi. Evde çalışmaya devam eden şirketlerin yanı sıra öğrenciler online eğitimine geçiş yaptı. Hayatın büyük bir bölümünün evde devam etmesiyle birlikte Zoom uygulaması popülerliğini arttırdı.

EBA üzerinden verilen derslerin yanı sıra bazı öğretmenler ise Zoom uygulamasında online olarak dersleri anlatmaya devam ediyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin Zoom uygulaması üzerinden ders vermesiyle birlikte EBA Zoom uygulaması nasıl indirilir? Zoom üzerinden canlı ders takibi nasıl yapılır? gibi sorular gündeme geldi.

ZOOM UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Son dönemin en popüler olan uygulamalarından olan Zoom mobil için App Store ve Play Store gibi satın alma marketlerinden indirilebiliyor. Diğer bir yandan bilgisayara üzerinden takip yapmak isteyen kişiler Zoom uygulamasını resmi internet sitesi üzerinden indirebilir. Ücretsiz olarak kullanılan Zoom uygulamasında büyük toplantılar başlatmak gibi ek seçeneklere ek olarak ücret ödeniyor.

ZOOM ÜZERİNDEN CANLI DERS TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Zoom uygulamasını indirmiş olan öğrenciler, öğretmenleri tarafından gönderilen bağlantıya tıklayarak ders grubuna katılım sağlayabilir. Öte yandan öğrenciler bağlantıya tıklamak dışında öğretmenleri tarafından gönderilen kod ile Zoom uygulamasına girerek gruplara katılabilir.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenci olarak sisteme giriş yapabilmek için EBA GİRİŞ ekranında Öğrenci - EBA seçilir. Bu yolu izleyen öğrenciler derslerine erişebilirler. Diğer yandan açıköğretimde eğitim alan öğrenciler ise Öğrenci - Açık Öğretim seçeneği ile derslerine erişebilirler.

EBA TV CANLI YAYIN NASIL İZLENİR?

Öğrencilerin merak ettiği bir soru ise 'EBA TV canlı yayın nasıl izlenir?' sorusu oldu. "https://www.trtizle.com/uzaktan-egitim" adresi üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri EBA TV canlı yayınına ulaşabilir.

EBA CANLI YAYININA ALTERNATİF

EBA TV İlkokul HD 465. kanalda, EBA TV İlkokul SD 932. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Ortaokul HD 466. kanalda, EBA TV Ortaokul SD 933. kanalda yayına veriliyor.

EBA TV Lise HD 467. kanalda, EBA TV Lise SD 934. kanalda yayına veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal