Zırhlı Amfibi Aracı ZAHA’nın Düzeltme Testleri Tamamlandı

Yerli ve milli teknolojide önemli atılımlarda bulunan Türkiye’nin Amfibi Hücum Aracı ZAHA, önemli bir eşiği daha geçerek düzeltme testlerini tamamladı.

17.09.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-12:52)

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, amfibi deniz piyadesinin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak geliştirilen ZAHA'nın mühendislik doğrulama faaliyetlerinde önemli bir aşamanın daha tamamlandığını duyurdu.

Bu kapsamda, ZAHA'nın kendini düzeltme testleri başarıyla tamamlandı.

MÜRETTEBAT ZARAR GÖRMÜYOR

İsmail Demir'in paylaşımına göre, ZAHA'lar zorlu hava koşullarında denizde alabora olması durumunda, içinde bulunan mürettebata zarar vermeden ve ilave bir sistem kullanmadan kendini döndürme özelliğine sahip. Bu testle doğrulama faaliyetleri tamamlandı ve artık kalifikasyon testlerine başlanacak.

GEMİDEN SAHİLE EN HIZLI ŞEKİLDE GEÇİŞ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın harekat konsepti ve ihtiyaçları göz önüne alınarak FNSS tarafından tasarlanan ZAHA, bir amfibi çıkarma operasyonu esnasında gemi ile sahil arasındaki mesafeyi en hızlı şekilde alma kabiliyetine sahip.

ZAHA AMFİBİ ARACININ ÖZELLİKLERİ

Suda direnci azaltmaya yönelik gövde tasarımı ve güçlü su jetleri, ZAHA’ya, denizde 7 knot, karada ise 70 km/s azami sürat ile yüksek bir hareket kabiliyeti kazandırıyor.

Yüzde 60 dik eğim tırmanabilen, yüzde 40 yan eğimde tutunabilen ZAHA, 90 santimetrelik dik engelleri ve 2 metre hendekleri de kolaylıkla geçebiliyor. ZAHA, 12.7 mm MT ve 40 mm Otomatik Bomba Atar barındıran uzaktan komutalı kulesi ile yüksek ateş gücüne sahip.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal