Youtube Music'e, Şarkı Sözleri Geldi

Youtube'ın müzik platformu Youtube Music için bir süredir güncelleme için yapılan çalışmalar tamamlandı. Buna göre uygulamaya şarkı sözleri özelliği eklendi. Özellik son güncellemeyi yapan herkes için kullanılabilir olacak.

25.03.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-15:54) Youtube Music'e, Şarkı Sözleri Geldi

Bir süredir şirketin üzerinde çalıştığı konuların başında gelen şarkı sözleri, daha önce Spotify'ın da platformuna dahil etmek istediği bir özellik. Söz konusu özellik, Youtube Music'te bir süre önce kısıtlı sayıda kişinin kullanımına sunulmuştu.

Testlerinin tamamlanmasının ardından tüm kullanıcılara açılan özellikten faydalanabilmeniz için ücretli abone olmanız gerekmiyor. Özelliği kullanmak ise oldukça kolay. Bunun için yapılması gereken tek şey, uygulamada şarkı çaldığınız ekranın üzerindeki "i" düğmesine tıklamanız.


Tabi, bu durum her şarkı için geçerli olmayabilir. Eğer yapımcı uygulamaya şarkı sözlerini eklememiş ise, bu özellik çalan şarkı için kullanılamayacak. Youtube Spotify'ın aksine, şarkı sözlerini yapımcıların eklemesini bekliyor.

Spotify'ın geliştirme aşamasında olan özelliğinden farklı olarak ise Youtube Music'te sözler şarkıyla senkronize ilerlemiyor. Sözlerine bakmak istemeniz halinde şarkı çalarken aşağı kaydırmanız durumunda çıkan toplu sözlerini kendiniz takip etmeniz gerekiyor.


Bu durum kullanıcılar tarafından çok sevilecek bir özellik gibi durmuyor. Özellik eğer hep böyle olacaksa çok kullanışlı olmayacak gibi görünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal