Yerli Video Konferans Uygulaması Geliştirildi

Coronavirüs salgını sonrası artan dijitalleşme Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi ile birleşti. Bu dönemde sağlık alanından web teknolojilerine kadar birçok yerli ürün geliştirildi. Son olarak Savunma sanayi öncülüğünde yerli video konferans uygulaması da tamamlanmak üzere.

04.05.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-12:38)

Popüler video konferans uygulamaları ne kadar güvenli soruları bir tarafa çok yakında bunların hiçbirine belki de ihtiyacımız kalmayacak. Kişisel verilerimizin ihlalini düşünmek durumunda kalmayacağız.

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda kurulan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Coronavirüsle mücadele kapsamında uzaktan çalışmanın getirdiği güvenlik risklerine karşı üye firmalarının ürettiği güvenli yerli video konferans ürünlerinin kullanımını artırmayı hedefliyor.

Bu kapsamda Kümelenme üyesi firmalar tarafından geliştirilen yerli video konferans uygulaması, kamu ve özel sektör tarafından büyük ilgiyle karşılanması bekleniyor. Birçok kurum tarafından kullanılmaya başlanan ürünler, görüntülü toplantıların yanı sıra uzaktan eğitim sürecinde de ihtiyaçları karşılayacak.

HAVELSAN Diyalog adını taşıyan ve savunma sanayimizin üretken kurumlarından HAVELSAN’ın öncülüğünde geliştirilen uygulama bu ay içerisinde kullanılabilir hale gelecek.

Mobil uyumlu web arayüzü sayesinde iOS ve Android telefonlarda da rahatlıkla kullanılabilen HAVELSAN Diyalog, uçtan uca şifreleme, ekran paylaşımı, güvenli sesli görüşme, güvenli video konferans, güvenli mesajlaşma, HD ve 4K görüntü desteği ve adaptif görüntü kalitesi ayarlama gibi imkanları da sunuyor.

Alanında uzman HAVELSAN siber güvenlik ve test ekipleri tarafından tüm denemeleri yoğun şekilde devam eden HAVELSAN hakkında Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir şunları söyledi: “Her alanda yerlileştirme çalışmalarımız sürüyor. Yerli video konferans ürünlerini geliştiren Siber Güvenlik Kümelenmesi üyesi Karel, Gais, May Siber, Bites, YD Yazılım, 12M, Liberta, ICTerra, Nettsi ve Havelsan firmalarını tebrik ediyorum. Geliştirmeye ve üretmeye devam”

"Kullanıcı Sayısı ve Süre Sınırı Yok"

HAVELSAN Diyalog video konferans çözümünün siber güvenlik doğrulamasının da yapıldığını vurgulayan HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, şu değerlendirmede bulundu:

"Sivil ve askeri her tip kullanıcı ihtiyacına uygun yetkinlikte ve genişletilebilir Cluster mimaride (kümeleme) bir ürün ortaya çıkardık. Yüksek verimliliği ile toplantı katılımcı sayısı ve süre sınırı olmadan güvenle iletişim kurulabilecek. HAVELSAN Diyalog, ulusal ve global olarak da yaygınlaştırmaya uygun bir ürün oldu. Yurt dışından alınmış hazır bir ürün veya altyapı olmadığı için özellikle dost ve müttefik ülkelere ihracat potansiyeli de yüksek."

"Eğitim ve Yargıdaki Görevlere Hazır"

Atalay, HAVELSAN Diyalog'un kullanımı için herhangi bir uygulama yükleme zorunluluğu olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Safari, Chrome, Opera, Firefox, Mozilla, Tizen, Vivaldi gibi web tarayıcılar üzerinden erişim imkanı var. Gelecekteki isterleri karşılayacak esneklikte gelişime açık bir ürün. Güvenli, verimli ve ölçeklenebilir yapısıyla Milli Eğitim Bakanlığının yeni EBA Projesi'nde lokomotif görevi görecek yetkinlikte. Ayrıca Adalet Bakanlığı bünyesindeki UYAP-2'ye entegre çalışarak bu alanda dışa bağımlılığı da ortadan kaldıracak nitelikte."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal