Yerli Video Konferans Uygulaması BİP Meet İlk Kez Beştepe’de Kullanıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyükelçiler Konferansı'nda ilk kez yerli video konferans sistemi olan BİP Meet kullanıldı.

11.11.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 11.11.2020-12:48) Yerli Video Konferans Uygulaması BİP Meet İlk Kez Beştepe’de Kullanıldı

Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması için yerli ve milli teknoloji hamlesi ile geliştirilen yerli video konferans uygulaması BİP Meet, ilk kez Beştepe’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyükelçiler Konferansı'nda kullanıldı. Tıpkı muadili Zoom gibi toplu bir şekilde konuşma yapmayı kolaylaştıran BİP Meet, tammamıyla Türk mühendisler tarafından geliştirildi.

TÜRKİYE’NİN VERİSİ TÜRKİYE’DE KALACK

Bu alanda alternatif olmadığı için vatandaşların yabancı menşeli uygulamalara yöneldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, açık kaynak kodlar kullanılarak Türk mühendisler tarafından geliştirilen BİP Meet uygulamasıyla ihtiyacın artık yerli çözümlerle karşılanacağını, böylece Türkiye'nin verisinin Türkiye'de kalacağını dile getirdi.

AYLIK 50 ADET ÜCRETSİZ TOPLANTI

Koç, "Hem internet tarayıcısı hem de masaüstü uygulaması üzerinden erişilebilecek video konferans uygulaması BİP Meet'in, rakiplerine üstünlük sağlayacak fark yaratan özellikleri bulunuyor. BİP Meet ile tüm kullanıcılar ayda ücretsiz 50 adet 1'er saatlik toplantı yapabilirler. Yine benzer uygulamalar 100 kişiye kadar katılım sunabilirken BİP Meet ile 160 kişilik toplantılar düzenlenebiliyor." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal