Yerli Su Altı Robotu Kaşif Göreve Başladı

Tuna-1 lokasyonunda 405 milyar metreküp doğalgaz keşfine imza atan Fatih sondaj gemisinin yerli denizaltı robotu ‘Kaşif’ göreve başladı.

18.10.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-16:21)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı yerli su altı robotu Kaşif, Fatih sondaj gemisinde göreve başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Kaşif"in Fatih Sondaj Gemisi’nde kullanılmaya başlandığını açıkladı.

FATİH’İN KAŞİFİ GÖREVE BAŞLADI

Bakan Dönmez'in Twitten hesabından yaptığı paylaşımda “Denizlerdeki yeni elimiz ve gözümüz” olarak tanılmadığı "Kaşif", 3 bin metre derine inen kamerasıyla deniz sondaj faaliyetlerine video görüntü desteği verecek.

Kaşif’in görüntülerini de paylaşan Dönmez, “Yerli su altı robotumuz Kaşif, Fatih'te görevine başladı. Denizlerdeki yeni elimiz ve gözümüz olan Kaşif, 3 bin metreye kadar deniz sondaj faaliyetlerimizde video verilerini ana kumandaya aktaracak, mekanik işleri yapacak” ifadesini kullandı.

UZAKTAN KUMANDA İLE YÖNETİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamsında ,"Kaşif adını verdiğimiz deniz altı robotu sayesinde yüzlerce metre derinlikte ihtiyaç duyulan elektriği ve video görüntülerini uzaktan kumanda ile elde edebileceğiz. Deniz altı robotumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal