Yerli Sosyal Medya Platformu ‘Yaay’ İncelemesi

Yerli ve milli sosyal medya platformu ‘Yaay’ piyasaya çıktı. Peki, Yaay nasıl bir uygulama? Platformun özelliklerini ve kullanımını sizler için inceledik.

03.09.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-13:35) Yerli Sosyal Medya Platformu ‘Yaay’ İncelemesi

Popüler sosyal medya platformlarının yerini alabilecek yerli uygulama ‘Yaay’ geçtiğimiz günlerde iOS ve Android için çıkışını yaptı. Özellikle gençlere hitap eden dili ve arayüzüyle yeni uygulamanın çok yakında ‘Yerli Twitter’ haline gelebileceği düşünülüyor.

YAAY NASIL BİR UYGULAMA?

Türk Telekom’un şirketi TT Ventures tarafından hayata geçirilen uygulamayı kullanabilmek için iOS veya Android cihazlardan telefonunuza indirmelisiniz. Kullanıcı hesabı açma ekranında isim-soyisim, e-posta adresi ve telefon numaranızı vermeniz gerekiyor. Bunlara ek olarak bir de ‘nickname’ yani kullanıcı adı seçmeniz gerekiyor ki uygulamanın daha çok genç kitleye hitap ettiğini buradan anlıyoruz.

FACEBOOK, TWİTTER VE TUMBLR’IN EN İYİ ÖZELLİKLERİ BİR ARADA

Yerli sosyal medya platformu ‘Yaay’i kullanmaya başladığımızda sade ve şık bir temanın bizi karşıladığını görmekteyiz. Takip sistemi ve beğenme sistemi hemen hemen bütün sosyal medyalarda aynı olduğu için alışmak hiç uzun sürmüyor. Bunun dışında Yaay’de farklı olarak ‘Beğenmeme’ tuşu da mevcut. Twitter ve Tumblr’daki ‘repost’ tuşu gönderilerin altında yer alıyor.

KENDİ GÜNDEMİNİZİ OLUŞTURUN

Twitter’daki ‘Trends’ sisteminin daha kullanışlı bir halinin Yaay’de var olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle sizin ilginizi çekmeyen kategorileri dışarıda bırakarak sadece sevdiğiniz başlıkları takip edebilirsiniz. Örneğin; film, moda, teknoloji, müzik gibi kategorilerden dilediğinizi seçebilir ve bu konularda yazılan gönderilerin ana sayfanızda çıkmasını sağlayabilirsiniz. Pek tabii ki gündemde olan konular hakkında da paylaşımlar yapabilir, yorum veya ‘like’ atarak etkileşimde bulunabilirsiniz. Tüm bunları yapabilmek için diğer platformlarla aynı şekilde ‘hashtag’ özelliğini kullanmanız yeterli.

ROZET SİSTEMİ VE LİDERLİK ÖZELLİĞİ

Yaay kullanıcıları, ne kadar paylaşım yaptığına ve bu paylaşımların ne kadar etkileşim aldığına bağlı olarak rozet sistemiyle puanlar kazanabiliyor. Sonrasında bu puanlar ilgi alanınızda lider olmanızı sağlayacak ve daha da sonrasında bazı kampanyalardan faydalanma şansı ele edeceksiniz.

YENİ GELECEK ÖZELLİKLER

Uygulamaya ileri dönemlerde daha çok yeniliğin gelmesi planlanıyor. Yaay’ın geliştiricisi Appyap CEO’su Emre Meriç, “Yaay’ı sürekli geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de birçok özelliği uygulamamıza ekleyeceğiz” diye konuştu. Yaay’da yer alacak rozet ve puan sistemi önümüzdeki dönemde kullanıcılara ek faydalar sunacak. Yaay kullanıcıları, yaptıkları paylaşımlar ve aksiyonlarla puan toplayabilecek, sonrasında bu puanlar üzerinden çeşitli kampanyalardan yararlanabilecekler.” dedi.

YURT DIŞI DA HEDEFLENECEK

Emre Meriç, şunları söyledi: “Yaay’ı yurt dışında da ilgi uyandıracak bir mecra olarak konumlandırdık. Uygulamanın genel karakterini belirlerken, bölge ülkelerinin sosyal medya kullanım alışkanlıklarını inceledik. Kısa vadede çevre ülkelerde de Yaay’ın kullanımının kabul göreceğine inanıyoruz. Tüm alt yapı geliştirmelerimizi evrensel bir sosyal medya dili ve görsellik algısı üzerinden şekillendirdik. Yaay’ı sürekli geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de birçok özelliği uygulamamıza ekleyeceğiz.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal