Yerli Solunum Cihazlarının Tarihi Belli Oldu

Havacılık sektöründeki başarılarıyla savunma sanayimizin öncü kuruluşları arasında yer alan Baykar, yerli solunum cihazı üretilebilmesi için Arçelik, ASELSAN ve BİOSYS’le işbirliği içerisinde çalışmalar yapıyor. Baykar CEO’su Haluk Bayraktar cihazların ne aşamada olduğu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

01.04.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-11:46)

Tüm dünyada salgın haline gelen Coronavirüs’e (Covid-19) karşı mücadele kapsamında ülkemizde de birçok çalışma yapılıyor. Bunlardan birisi olan yerli solunum cihazı üretimi için önde gelen kuruluşlarımız güçlerini birleştirdi.

Arçelik, ASELSAN, Baykar ve BİOSYS’in birlikte çalıştıkları solunum cihazı hakkında ise Baykar CEO’su Haluk Bayraktar önemli bilgiler paylaştı. Bayraktar dört yerli şirket ortak üretim yaparak iki ay içinde Sağlık Bakanlığı için 5 bin solunum cihazı üreteceğini açıkladı.

Haluk Bayraktar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu cihazın muadilinin yaklaşık 20 bin euro olduğu belirtiliyor. Yerli olarak ise şu anda yaklaşık 6 bin 500 dolara üretilebilmesi mümkün.

İlk etapta nisan ayının ortasına kadar 1000 adet yerli solunum cihazının teslimatı yetiştirilmeye çalışılıyor.

Hedef 2 ay içerisinde 5 bin yerli solunum cihazını Sağlık Bakanlığı'na teslim etmek."

İlk Prototipini Selçuk Bayraktar Paylaşmıştı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli solunum cihazının ilk prototipini önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal