Yerli Solunum Cihazı Projesi Sahra Tamamlandı

Türkiye’nin milli savunma sanayisi kuruluşlarından Makine ve Kimya Endüstrisi (MKEK) tarafından geliştirilen yerli solunum cihazının yapımı tamamlandı. Sahra adını taşıyan solunum cihazının tanıtımını Savunma Bakanlığı yaptı.

18.04.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-16:07)

Tüm dünyada bir salgın haline gelen Coronavirüse (Kovid-19) karşı Türkiye’nin yerli kuruluşlarıyla birlikte verdiği mücadelesi sürüyor. Bilindiği üzere Coronavirüs hastalarında solunum güçlüğü yaşanıyor. Bu duruma karşı solunum cihazı için çalışmalar hız kazanmıştı. Hem devlet kurumları hem de özel firmalar ürün geliştirmelerine devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı güzel bir duyuruda ise, MKEK tarafından yerli solunum cihazı Sahra’nın üretildiği ve kullanıma hazır olduğu belirtildi. Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyetin ziyaretinden sonra açıklama da geldi. Bakan Akar, “Hedefimiz haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmektir.” İfadelerini kullandı.

Açıklamasında Bakanlığa bağlı unsurlarda maske, tulum ve dezenfektan üretiminin sürdüğünü belirten Bakan Akar, tasarımı ve üretimi yerli olan Sahra‘yı da yerinde inceledi.

Dünyadaki emsallerine göre yerli imkanlarla olmasının da katkısıyla daha ucuza imal edilen Sahra‘nın, haftalık 500 adet üretim hedefi bulunuyor. Böylelikle entübe olan hastalar için solunum cihazı tedariki sorununun önüne geçilecek.

Solunum cihazının yüzde 100 yerli ve milli üretim olduğunu belirten Bakan Akar, bundan sonraki süreçte de Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal