Yerli Otomobil Ne Zaman Çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde başlatılan yüzde yüz yerli otomobil projesi sürat kesmeden çalışmaları sürüyor. Peki, yerli otomobil ne zaman çıkacak, yerli otomobil fiyatı ne kadar, yerli otomobillerin özellikleri nasıl olacak merak konusu oldu.

01.05.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-17:42)

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Geçtiğimiz sene itibarıyla yılda 757 bin araç satışına varmış bir ülkede bu konuda hala adım atılmıyor olması artık Türkiye’nin bir ayıbı durumuna gelmişti. İşte bu ayıptan kurtulma sürecinde tarihi bir adım atıyoruz." diyerek ilk yüzde yüz yerli otomobil üretimi için adım atmıştı. Sonrasında kesin tarihler veren Recep Tayyip Erdoğan, yerli araba en geç 2019 yılında tamamlanacak 2021 yılında da satışa başlanacak diye konuşmuştu.

YERLİ OTOMOBİL FİYATI NE KADAR?

2021 yılında satışa çıkacak yerli otomobilin fiyatı herkes tarafında çokça merak ediliyor ve soruluyor. Yerli otomobil yüzde yüz yerli ve milli olacak. Gelecek çağa uygun şekilde üretilecek olan elektrikli ve yerli otomobil şimdiden dünyanın ilgi odağı. Yerli otomobil 2019 yılında Cenevre’de tanıtıma çıkacak. Tanıtıma çıktıktan sonra yerli otomobilin fiyatı açıklanacak. Ama fiyatın el yakan cinsten olmayacağı kesin.

YERLİ OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ

Yerli otomobil özel olarak üretiliyor. Son teknoloji ile üretilen elektrikli otomobil yolların yeni gözdesi olacak. Büyük bir yatırım yapılan otomobile iş dünyasının da ilgisi büyük. Otomobilin yolarda ne kadar sürat yapabileceği ise merak konusu olmuş durumda. Çok seri olan yerli otomobil yüksek hızlara çıkabilecek. Bu hızlara da çok hızlı bir şekilde çıkabilecek.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal