Yerli Otomobil İçin Toplantı Zamanı

Geçtiğimiz günlerde Gemlik'teki üretim tesislerinin açılış töreni Coronavirüs nedeniyle ertelenen Türkiye'nin Otomobili için önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) bundan sonrası için yeni tarih verdi.

22.04.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-17:36)

Coronavirüs tüm dünyada salgına haline gelmesiyle gelecek planlarımızın da gidişatını olumsuz etkileyebiliyor. Ancak Türkiye'nin salgınla mücadele ettiği bu günlerde TOGG'da adımlarını şartları zorlayarak atmayı sürdürüyor.

Yerli otomobilde sıcak gelişme Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasından geldi. Bilindiği gibi yerli otomobilin üretim tesislerinin inşası için belirlenmiş alan için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu hazırlanmıştı.

Kamuoyunun da incelemesine sunulan bu rapor hakkında inşaat öncesi son toplantı olarak bilinen Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme Toplantısının tarihi açıklandı.

Toplantıda yerli otomobilin fabrikasının Buna göre bahse konu toplantı 12 Mayıs'da yapılacak. Konu ile ilgili açıklama ise şu şekilde:

"BURSA ili GEMLIK ilçesi sınırları içerisinde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili 12/05/2020 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirilecektir."

Buradaki toplantı ile beraber TOGG'un bundan sonraki işleyiş takviminin de netleşeceği öngörülüyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal