Yerli Füzelerde Kullanılacak Milli Turbojet Motoru Test Edildi

Kale Grubu’nun geliştirdiği Milli Turbojet Motoru testleri, Bakan Varank eşliğinde gerçekleştirildi. Yerli füzelerde kullanılacak olan motor ilk olarak SOM füzelerde kullanılacak.

23.11.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-10:51) Yerli Füzelerde Kullanılacak Milli Turbojet Motoru Test Edildi

Kale Ar-Ge’nin geliştirdiği KTJ-3200 Turbojet Motoru testleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla gerçekleşti. F-35’in çok önemli parçalarını da üreten Kale Grubu’nun milli motoru yerli füzelerde kullanılacak. Böylece dışarıdan ithal edilmesine gerek kalmayacak.

İLK OLARAK YERLİ FÜZE SOM'DA KULLANILACAK

3.200 newtonluk bir roket motoru, ilk olarak TÜBİTAK SAGE’nin yine yerli imkanlarla tasarladığı SOM füzelerinin seri üretiminde kullanılacak. Geliştirilecek sistem, olası modifikasyonlarla diğer SOM benzeri milli sistemlerle de kullanılabilecek, daha uzun menzilli Turbojet Motorlar’ın geliştirilmesi için ilk aşamayı oluşturacak.

Türkiye'nin Milli Turbojet Motoru Projesi'ni geliştiren genç mühendislere inandığını belirten Varank, "Biz mühendislerimize hem güveniyoruz hem onlarla gurur duyuyoruz. İnşallah böyle başarılı projeleri hem ziyaret etmeye hem de kamuoyuna tanıtmaya devam edeceğiz." diye devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal