Yerli Çok Amaçlı Test Cihazı Üretildi! Talep Yağıyor

Türkiye'de yerli imkanlarla ilk defa çok amaçlı test cihazı geliştirildi. Cihaza talep yağarken yurt dışında fiyatı 50 bin euro ile 80 bin euro arasında farklılık gösteriyor.

16.04.2019-12:10 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-12:01) Yerli Çok Amaçlı Test Cihazı Üretildi! Talep Yağıyor

Türkiye'de ilk defa imal edilen çok fonksiyonlu test cihazı için yurt dışındaki şirketler sıraya girdi.

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (TEKNOKENT) akademisyenler tarafından kurulan UTS Mühendislik şirketi kapsamında Ar-Ge tabanlı yüksek teknolojik ürünler çıkmaya ve ticarileşmeye başladı. 2012 senesinde Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde akademik bir start-up şirketi olarak kurulan şirket TÜBİTAK ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan hibe destekleri ile büyüme sürecini sürdürdü. Katma değeri yüksek Ar-Ge tabanlı teknolojik ürünler geliştirip üreterek ülke ekonomisine fayda sağlamayı amaçlayan şirket, hepsine yakını yerli olanaklarla geliştirilen yüksek teknoloji tabanlı bir ürün olan UTS Tribometer T30M-HT ismiyle çok fonksiyonlu bir test cihazını ticari olarak pazara sundu.

YURT DIŞI SATIŞ FİYATI 50 BİN VE 80 BİN EURO ARASINDA

İçlerinde Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu'nun da yer aldığı pek çok kurum ve kuruluşa bu ürünü kazandıran şirket ilk yurt dışı ihracatını Güney Kore'ye yaptı. Güney Kore'nin Yonsei Üniversitesi'nde araştırmacıların Ar-Ge ve teknoloji geliştirme çalışmalarında kullanılmaya başlayan cihaz için farklı ülkelerdeki şirketlerde sıraya girdi. Çok fonksiyonlu test cihazının satış rakımları ise içerdiği modüler seviyeye göre farklılık gösteriyor. Cihazın yurt içindeki satış fiyatı 120 bin TL ve 250 bin TL arasında farklılık gösterirken, yurt dışı satış fiyat aralığı ise gene modülerlik seviyesine göre 50 bin ve 80 bin euro arasında farklılık gösteriyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal