Yapay Zeka GPT-3 Bir Hafta Boyunca Reddit’te Paylaşım Yaptı

Daha önce The Guardian’da bir makale kalem alan GPT-3 yapay zekası, 1 hafta boyunca sosyal mdya platformunda paylaşım yaptı ve bunu kimse fark etmediği gibi bot olarak da algılanmadı.

14.10.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-15:47) Yapay Zeka GPT-3 Bir Hafta Boyunca Reddit’te Paylaşım Yaptı

Son yıllardaki yapay zekanın gelişimi hem hayrete düşürüyor hem de endişelendiriyor. Daha önce The Guardian gazetesinde 500 kelimelik bir makale kaleme alan GPT-3 yapay zekası, şimdi de sosyal platformlarda paylaşım yapmaya başladı.

Elon Musk ve Sam Altman tarafından kurulan OpenAI şirketinin geliştirdiği GPT-3,  bir haftalık bir süre boyunca Reddit isimli popüler bir sosyal medya platformunda paylaşım yaptı. Bunu yaparken diğer kullanıcılarla etkileşimlerde bulunmayı da ihmal etmedi. Gerçek bir kullanıcı gibi davranan yapau zekanın bot olduğunu ise kimse fark etmedi.

İNSAN HIZINDAN ÇOK DAHA HIZLI YAZDIĞI İÇİN YAKALANDI

Yapay zeka, yalnızca bir Reddit kullanıcısının "thegentlemetre" gönderilerinin paylaşılma hızını ve uzunluğunu kaydetmesiyle fark edildi. Kullanıcı, bu kadar uzun ve derin gönderilerin bu derece hızlı yazılamayacağını keşfetti.

Yazılım mühendisi Philip Winston, şüpheli faaliyeti araştırdı ve botun, Elon Musk'ın kurucuları arasında yer aldığı yapay zeka girişimi OpenAI'ın geliştirdiği GPT-3 dil modelini kullandığı sonucuna vardı.

Winston gönderilerin yazılı içeriğinin ikna edici olduğunu, fakat paylaşım sıklığının insan kapasitesinin ötesinde olduğunu gösterdiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal