Xiaomi, Huawei’i Geçti

Xiaomi’nin artan performansı ve Huawei’e ABD tarafından uygulanan ambargo, yılın bu ilk çeyreğinde etkisini hissettirmeye başladı. Xiaomi, en çok satış yapan telefon üreticileri arasında 6 milyon adet satışla Huawei’i geride bıraktı.

23.03.2020-09:07 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-10:05) Xiaomi, Huawei’i Geçti

Bilgileri Strategy Analytics ortaya koydu. Rakamlara göre Xiaomi, Şubat ayında rakibi Huawei’i geçerek üçüncü sıraya yerleşti. Xiaomi Şubat ayında yaklaşık 6 milyon adet akıllı telefon satarken, Huawei 5.5 milyon satışta kaldı.

Bu iki Çinli teknoloji devinin satış rakamlarına karşılık Samsung ise yaklaşık olarak üç kat daha fazla satış yaparak liderliğini sürdürdü. 18.2 milyon telefon satışı yapan Samsung’un liderliğini sürdürdüğü listede Apple, 10.2 milyon adet akıllı telefon satışı yaparak ikinci sırada bulunuyor.

Satış rakamları ise genel anlamda bir önceki yıla göre yüzde 38 azaldı. Bunda en önemli etken ise dünya geneli salgın haline gelen Coronavirüs bulunuyor. Önümüzdeki aylarda toparlanmanın belirsizliğini koruduğu bu durumdan dolayı telefon üreticileri üretimlerini ya durdurdu ya da kısıtlamış durumda.

Huawei’in rakamlarını yükseltmesi ise şirketin kendi yazılım ekosistemindeki talebe bağlı olacak. Bilindiği gibi Google tarafından Android servislerinden çıkartılan Huawei, kendi işletim sistemini kurmuştu. Son olarak Huawei işletim sistemi Harmony OS için geliştiricilere Google’ın ödediğinin üç katını ödemeyi taahhüt etmişti. Xiaomi ise Çin menşeili bir şirket olmasına rağmen, böyle bir baskıyla karşı karşıya gelmedi ve Android altyapısını kullanıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal