X2 AR Akıllı Gözlüklerini Üreten ThirdEye, Türkiye’de Ofis Açacak

ABD’li yazılım şirketi ThirdEye, Türkiye’de ofis açma kararı aldı. Artırılmış ve karma gerçeklik sektöründe faaliyet gösteren şirketin X2 AR gözlükleri pek çok alanda kullanılıyor.

19.09.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-15:24) X2 AR Akıllı Gözlüklerini Üreten ThirdEye, Türkiye’de Ofis Açacak

Türk Savunma Sanayi ve sağlık ve tüm devlet dairelerinin yanı sıra eğitim, telekom ve eğlence gibi diğer sektörlerde de rahatlıkla kullanılabilecek X2 AR akıllı gözlükler üreten ThirdEye, Türkiye ile stratejik ortaklığını duyurdu. ABD’li yazılım şirketi, Türkiye pazarında sektörde liderliği hedefliyor.

TÜRKİYE’DE OFİS AÇACAKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi önde gelen bir teknoloji oyuncusu ve ‘Akıllı Ülke’ haline döndürme vizyonuna katlı sağlamak ve mecliste geçen aylarda, ülkede faaliyet gösteren bazı yabancı şirketlerin Türkiye ofisi açmasını gerektiren yeni kanun düzenlemelerini onaylaması sonrasında ABD’li yazılım şirketi ThirdEye, Türkiye'de bir ofis açmaya karar verdi. Bu bağlamda stratejik ortak olarak, ABD’de önemli işlere imza atan Başkan Savunma’nın kurucusu Zeren Tümerkan ile yola devam kararı aldı.

AKLLI GÖZLÜKLER PEK ÇOK ALANDA KULLANILIYOR

Verilen bilgiye göre yazılım şirketi, bu ortaklık sayesinde artırılmış gerçekliğin faydalarını önümüzdeki birkaç yıl içinde binlerce kişi tarafından kullanılarak anlaşılmasını ve öncelikle savunma, ilk müdahale, eğitim ve saha hizmeti kullanımları amaçlı Türkiye pazarında lider olmayı hedefliyor.

ACİL DURUMLARDA GEREKLİ VERİLERE ERİŞİM

X2 AR akıllı gözlükler, Türk Savunma Sanayi ve sağlık ve tüm devlet dairelerinin yanı sıra eğitim, telekom ve eğlence gibi diğer sektörlerde de rahatlıkla kullanılabilecek. Aynı anda, doktor doğrudan ilk yanıtlayıcı X2MR Gözlük lens ile hastanın tıbbi geçmişi ve diğer ilgili bilgileri paylaşabilir anında ekran önünde görebilir.

İster bir araba kazasında yaralıya yardım edin, ister kalp krizi geçiren biri ya da COVID-19 semptomları olan bir kişi olsun, ilk müdahale ekibi hasta verilerine güvenli bir şekilde bu gözlük camından anında erişebilir, kayıtlarına bilgi ekleyebilir ve termal algılama yoluyla kişinin ateşini ölçebilir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal