Windows 7’de Son Güncelleme Duvar Kağıdını Bozdu

Microsoft’un halen popülerliğini koruyan işletim sistemi Windows 7 için yayınlanan son güncelleştirme kullanıcılarını yine hayal kırıklığına uğrattı.

23.01.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-12:22) Windows 7’de Son Güncelleme Duvar Kağıdını Bozdu

Microsoft’un desteğini kesmesine rağmen halen hatırı sayılır kullanıcı kitlesine sahip işletim sistemi Windows 7 için Microsoft son güncelleştirme olarak yayınladığı yama duvar kağıdıyla ilgili bir sorunu da beraberinde getirdi.

KB4534310 koduna sahip son aylık kalite güncelleştirmesini yükleyen kullanıcılar sistemlerini yeniden başlattıklarında simsiyah bir ekranla karşılaştı. Yine kullanıcılar tarafından son yamadan kaynaklandığı tespit edilen hatanın en azından bir çözümü var.

Akıllarda Soru İşareti Bıraktı

Yine de son yamayla bir sorunun ortaya çıkması Microsoft’un işletim sistemlerine yönelik politikasıyla ilgili akıllarda soru işaretlerini de beraberinde getirmiş durumda. Sorunun çözümüne geçecek olursak, duvar kağıdını ‘’genişlet’’ seçeneği ile kullanan kullanıcıların yaşadığı sorun genişlet yerine başka bir formatın seçilmesi ile ortadan kalkıyor. 

Çözüm

Diğer taraftan çeşitli görsel düzenleme yazılımlarıyla benzer bir görüntüyü diğer duvar kağıdı seçenekleriyle elde edebilecek kullanıcılar önce doldur modunu seçip ardından masaüstü ikonlarını kaldırdıktan sonra alacakları ekran görüntüsünü ortala seçeneği ile kullandıklarında da istediklerine yakın bir duruma getirebilirler.

Yine de eğer yazılımsal veya donanımsal açıdan bir zorunluluk söz konusu değilse Windows 8.1-10 gibi güncel sürümlerine geçmeyi, ya da alternatif olarak Linux işletim sistemlerini düşünebilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal