Windows 10’un Tasarımı Yenilendi

Microsoft, işletim sistemi Windows 10 üzerine son zamanlarda çok fazla çalışmaya başladı. Özellikle Windows 7 desteğini sonlandırmasıyla Windows 10 kullanımını artıran şirket, işletim sisteminin ara yüzünde değişikliğe gitti.

21.03.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-15:50)

Yakın bir zamanda 1 milyar kullanıcıya ulaşan işletim sistemi, sadece yazılımsal olarak değil, tasarımsal olarak da güncelleniyor. Esasında Microsoft iki yıldır bu proje üzerinde çalışıyor. Sonunda haberimizde sizinle paylaştığımız video ile şirket, en yeni versiyonunu duyurdu. Videoya eskilere bir gönderme de yapılarak, Windows 10’un tarihsel değişimiyle son haline geçişi de gösteriliyor.

Tasarımda çok büyük değişikliklerin olmasa da stil olarak daha modern bir görünüm kazandırıldığı görülüyor.  Yeniliklerden bir diğer ise dosya yöneticisinde yapılmış. Böylelikle Windows 10’un siyah ve koyu arayüz seçeneklerine daha fazla uyumlu hale getirilmesi amaçlanmış.

Diğer taraftan, sağ tıklama ile gelen seçeneklerin bulunduğu menülere de dokunulmuş. Ek olarak güncel işletim sisteminde bizi yenilenen bir başlat menüsü ve yeni simgeler karşılayacak.

Son olarak Microsoft tarafından yapılan açıklamada Windows 10 tasarım değişikliklerinin 30 Mart tarihinde son halini kazanacağı ve duyurulacağı belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal