Windows 10’da Yeni Güvenlik Açığı Bulundu

Dünyanın en büyük yazılım geliştiricilerinden olan Microsoft, son zamanlarda yaptığı güncelleme hataları ile eleştirileri üzerine almaya devam ediyor. Son olarak şirket yetkilileri, işletim sistemi üzerinde yeni güvenlik açıkları buldu.

25.03.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-13:52) Windows 10’da Yeni Güvenlik Açığı Bulundu

Şirket tarafından belirlenen güvenlik açıkları, Windows kullanıcıları ile de paylaşıldı. Kullanıcılarını uyaran Microsoft, bahse konu güvenlik açığından tüm kullanıcıların etkilendiğini söyledi.

Şirket tarafından açıklanan güvenlik açıkları ise şu şekilde belirtiliyor. Windows’ta yazı tiplerini render etmek için Adobe Type Manage Library kütüphanesi kullanılıyor. Bu kütüphanenin kullanılması için iki adet uzaktan kod programı devreye giriyor.

Bu noktada bir güvenlik açığı bulunuyor. Çünkü uzaktan çalıştırılan bu program, saldırganların kullanıcıların bilgisayarlarını çalıştırmasına ve kendi istekleri için kullanmalarına olanak yaratıyor.

Şirket, 14 Nisan’da yayınlanacak güncellemeyle bu güvenlik açığının kapatılacağını belirtti. Bu süre zarfına kadar kullanıcıların Preview Pane, Details Pane bölmelerini ve WebClient servisini ise devre dışı bırakmaları önerildi. Ayrıca ATFMD.DLL adını taşıyan dosyanın isminin değiştirilmesi önerildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal